Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit vzniku škraloupu na mléce (kostka ledu)

Do svařeného mléka vhoďte kostku ledu - neutvoří se škraloup.

Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)

Do mléka před vařením přidejte kostku cukru - nesrazí se.

Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)

Před vařením položte na dno hrnce převrácený talířek - mléko se nepřipálí.

Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)

Hrnec před vařením vypláchněte studenou vodou - mléko se nepřipálí.

Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)

Natřete okraje hrnce máslem - mléko při vaření nepřeteče.

Jak zabránit přepálení másla při smažení (stolní olej)

K zpěněnému máslu na pánvičce přikápněte trochu stolního oleje - nepřepálí se.

Jak urychlit změknutí tuhého másla (hrnec, voda)

Potřebujete-li, aby kostka másla rychle změkla, postavte na ni hrnec s vařící vodou. Máslo změkne, ale nerozteče se.

Jak uchovat máslo čerstvé bez použití lednice (voda, sůl)

Máslo vydrží dlouho čerstvé i bez chladničky. Převařte vodu se solí, vychlaďte ji a máslo jí zalijte tak, aby bylo zcela potopeno - vydrží vám dlouho čerstvé, například na chatě.

Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)

Syrový žloutek zalijte vodou nebo olejem - vydrží v chladničce déle čerstvý.

Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)

Prasklé vejce podržte asi minutu v sítku nad párou. Bílek se srazí a při vaření nevyteče.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny