Potraviny a vaření
Nakládané okurkym s červenou cibulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pondělí 12. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1800x
Nakládané okurkym s červenou cibulí - příprava: Okurky omyjte, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Kolečka nakrájené cibule a okurky co nejtěsněji napěchujte do sklenic. Během skládání je prokládejte plátky oloupaného česneku, celým kořením, koprem a estragonem.
Nakládané okurky s pikantními papričkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pondělí 12. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1858x
Nakládané okurky s pikantními papričkami - příprava: Okurky omyjte, feferonky nakrájejte na kolečka. Svařte nálev a nechte vychladit. Do sklenice skládejte jednotlivé ingredience, zalijte lákem. Sterilujte 15 minut
při teplotě 80 °C.
Křenové okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2129x
Křenové okurky - příprava: Svařte lák z vody, octa, soli, cukru a koření. Do každé sklenice dejte na dno lžíci nastrouhaného křenu, pak do sklenice narovnejte okurky a navrch dejte opět lžíci křenu. Sklenice zalijte horkým lákem a sterilujte 20 minut při 80 °C.
Číst dál: Křenové okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Kuřecí burger s ostrou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1963x
Kuřecí burger s ostrou omáčkou - příprava: Na lžičce másla orestujte drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidejte posekaný česnek, nové koření, papriku a nechte rozvonět. Cibulovou směs promíchejte s mletým masem, přimíchejte chilli omáčku, drobně posekanou petržel, strouhanku, osolte, opepřete a uložte tak na dvě hodinky do chladu.
Číst dál: Kuřecí burger s ostrou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2487x
Bylinková sekaná - příprava: Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Přidejte mleté maso, mléko, drcený česnek, najemno nasekanou cibuli, vejce, žloutky a posekané bylinky. Směs osolte, opepřete a prohněťte. Sekanou vložte do pekáčku vymazaného olejem a přímo na pekáčku ji vypracujte do správného tvaru.
Číst dál: Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Krutí kebaby s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1963x
Krutí kebaby s tymiánem - příprava: Dejte do mísy krutí maso s drobně nasekanou červenou cibulkou, česnekem, tymiánem a mletým kmínem. Vše důkladně promíchejte a nechte do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidejte do masa vejce se strouhankou, podle chuti osote, opepřete a znovu zamíchejte.
Číst dál: Krutí kebaby s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Karbanátky s modrým sýrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1781x
Karbanátky s modrým sýrem - příprava: V míse smíchejte hovězího maso, modrý sýr, najemno nasekanou cibuli, strouhanku, sušenou šalvěj, sůl, pepř a žloutek. Nechte v chladu alespoň hodinu odpočinoul. Pak vytvarujte karbanátky a opečte je dozlatova na pánvi na oleji.
Číst dál: Karbanátky s modrým sýrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Omeleta s cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2005x
Omeleta s cherry rajčátky - příprava: Troubu předehřejte na 160 °C. Česnek na pánvi rozehřejte na olivovém oleji, pak s ním potřete rajčata, osolte a pečte v troubě 20 minut. Vejce v misce lehce prošlehejte vidličkou, osolte,
opepřete a vlijte na rozehřáté máslo do nepřilnavé pánve o průměru 20 cm.
Číst dál: Omeleta s cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Lilky po katalánsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2041x
Lilky po katalánsku - příprava: Lilky propíchejte vidličkou, sůl rozestřete na plech a položte na ni lilky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25-30 minut. Během pečení jednou obraťte. Rýži uvařte v lehce osolené vroucí vodě doměkka. Propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.
Číst dál: Lilky po katalánsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 11. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2658x
Plněné žampiony - příprava: Houby očistěte, ale neloupejte. Nožičky malých žampionů odkrojte, velkých odlomte. Malé houby a nožičky nasekejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vložte 4 velké žampiony, pokapejte citronovou šťávou a z každé strany je 1 minutu opékejte.
Číst dál: Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Sardinková pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak mrazit bylinky - tipy, rady, zkušenosti
- Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)