Potraviny a vaření
Jak skladovat vejce, aby se na nich nemnožily bakterie
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5633x
Vejce, které si přinesete v papírovém obalu, doma přendejte do plastového, protože v papírovém obalu se množí bakterie.
Bylinky a plíseň - jak zabránit množení plísně v bylinkách uskladněných doma
Zveřejněno: středa 26. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7143x
Byliny a bylinky nám nezplesniví, pokud do hermeticky uzavíratelné nádoby pustíme trošku dusíku ze spreje.
Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
Zveřejněno: sobota 22. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5210x
Při krájení potravin na prkénku se nepořežete, pokud prsty dáte tak, jak je na obrázku. Jsou svisle vůči krájené potravině, díky zabořeným nehtům se potravina nebude smýkat. Nožem jezdíme po prstech asi 10° náklonem a to tupou stranou nože. Je tak prakticky nemožné se pořezat. Palec musí být schován za ostatními prsty!!!
Číst dál: Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
Jak zabránit prskání tuku při smažení, pečení - postup, návod, tipy, rady
Zveřejněno: sobota 22. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4106x
Vystřikování tuku při smažení nebo opékání zabráníte jednoduše tak, že přes potravinu položíte poklici.
Číst dál: Jak zabránit prskání tuku při smažení, pečení - postup, návod, tipy, rady
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení
Zveřejněno: pátek 21. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6248x
Pokud chcete urychlit kynutí kynutého těsta, mísu s těstem dejte do horké vody ve dřezu nebo na radiátor. Těsto nakyne 2x rychleji než běžně.
Koriandrové víno - recept, návod, postup výroby
Zveřejněno: čtvrtek 13. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3122x
Koriandrové víno - recept: Koriandr je díky své lahodné chuti a vůni vhodný i k výrobě léčivého vína (do 1 I červeného vína nasypeme asi 3-4 polévkové lžíce koriandru a necháme 10 dnů vyluhovat). Užíváme po lžících (1-4 denně). nebo na dochucení kořalky.
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba
Zveřejněno: úterý 28. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4547x
Estragonové víno - recept: asi 30 gramů sušené (! ) natě se přelije sedmičkou bílého vína a nechá se alespoň týden macerovat. Pak se přecedí a pije půl až jedno deci před hlavními jídly.
Jak, čím zmírnit příliš ostrou chuť hořčice - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7207x
Chut' příliš ostré hořčice snadno zjemníme, když do ní vmícháme trochu tekutého medu.
Čím odstranit z nožů a nádob zápach z ryb a cibule - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4138x
Sůl spolehlivě odstraní z nožů a nádob zápach cibule a mořských ryb.
Co použít, aby nám sůl v solničce netvrdla
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4423x
Aby sůl netvrdla, přidáme do ní několik zrnek rýže.
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jak, čím namlít mák bez mlýnku na mák
- Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
- Jak jednoduše rozpůlit mandle - postup, návod
- Jak jednoduše vyloupat ořechy - postup, návod
- Jak to udělat, co použít, aby ořechy, mandle při sekání neodskakovaly
- Jak se zbavit, jak odstranit z ořechů hořkost, hořkou příchuť - tipy, rady
- Jak, čím urychlit vaření luštěnin
- Jak vařit květák, aby si zachoval bílou barvu
- Jak, čím lehčeji nakrájet rajčata - tipy, rady
- Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)