Potraviny a vaření
Jak udělat, jak usmažit křupavé, zlatavé a šťavnaté hranolky - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3114x
Jak udělat hranolky křupavé, zlatavé a šťavnaté. Pokud jste se pustili do domácích hranolků, ofritujte je dvakrát a krátce. Zvenku budou potom zlatavé a křupavé, uvnitř přitom měkké, šťavnaté. Zvláštně budou chutnat, když použijete arašídový olej.
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4278x
Jak ochutnat mleté maso jestli je dost osolené, okořeněné? Jestli je připravené syrové mleté maso dostatečně a správně okořeněné zjistíte, pokud vytvarujete malý karbanátek a usmažíte si ho. V případě potřeby ho pak stačí jenom dokořenit dle chuti.
Jak nakrájet sušené ovoce snadno a rychle - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2949x
Jak nakrájet sušené ovoce snadno a rychle. Pokud chcete nakrájet sušené ovoce, namočte si předtím nejdříve nůž do oleje. Krájení vám půjde mnohem lépe.
Jak to udělat, aby se čokoláda dobře strouhala - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3014x
Čokoládu nastrouháte snáz, když ji předtím uložíte na chvíli do lednice.
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4574x
Piškotové dno zase trochu jinak - dorty, které se nepečou, se obvykle připravují z cukrářských piškotů. Poslouží vám ale také suchary, sušenky nebo comflakes.
Jak si udělat, připravit křupavou drobenku na koláč - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3875x
Křupavá drobenka - díky trošce medu! Drobenka na koláč bude obzvlášť křupat, když do hmoty vmícháte dvě lžíce medu.
Jak vylepšit vafle pomocí kefíru nebo jogurtu - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3408x
Jak vylepšit vafle pomocí kefíru nebo jogurtu - vafle jsou skvělým zákuskem i báječnou sytou snídaní. Když je občas připravíte ne z mléka, ale ze zakysaných mléčných výrobků, budou chutnat mnohem pikantněji. Můžete vyzkoušet například zakysanou smetanu, podmáslí, jogurt a klidně i kefir. Budete nadšení jejich chutí!
Super rychlý čokoládový dort - recept
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3380x
Super rychlý čokoládový dort - jde to raz dva. Mezi dva nebo tři koupené dortové korpusy rozetřete vyšlehanou šlehačku s troškou kakaa. Z vnějšku dort potáhněte čokoládovou pomazánkou o pokojové teplotě. Dort na závěr ozdobte kopečky zbylé šlehačky a dejte ho na chvíli vychladit do ledničky.
Piškotový korpus - jak, čím zabráníme protékání šťávy z ovoce - postup, návod
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2595x
Oplatky zabrání protékání šťávy - ovocné dorty jsou oblíbené, rychlé a výborné. Jenže šťáva z ovoce často promáčí piškotový korpus. Chuťově neutrální zábranu proti promáčení vytvoří lázeňské oplatky rozložené v jedné vrstvě po korpusu. Pak už můžete klást ovoce dle svého výběru.
Jak uchovávat rozpůlený ananas v lednici, aby vydržel co nejdéle čerstvý - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8603x
Rozpůlený ananas uchováte déle čerstvý, když půlku plodu položíte řeznou plochou na pocukrovaný talíř a uložíte do ledničky.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Karbenátky jeden jako druhý - jak to udělat, co použít, aby byly všechny stejně velké - tipy, rady
- Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady
- Plněná rajčátka jako osvěžující přesnídávka - recept
- Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
- Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady
- Jak se vyhnout, jak se vyvarovat při pečení dírám v koláči - tipy, rady
- Jak to udělat, co použít, aby se buchty při pečení nepřipálily - rady, tipy
- Jak zabránit sražení, zhrudkovatění smetanové omáčky pomocí kypřicího prášku - postup, návod
- ► Jak otevřít jednorázový mlýnek na koření Kotanyi - video, postup, návod, tipy, rady
- Jak, čím zahustit vaječný likér, aby nestékal z dortu - tipy, rady
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)