Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Růžičková kapusta - jak ji upravit, aby nechutnala hořce, nebyla hořká - postup, návod

Růžičková kapusta - aby zelené kapustičky nechutnaly hořce, odstraňte tmavší listy a košťálo křížem nařízněte. Kapustičky uvařte v osolené vodě s 1 lžičkou cukru. Slijte je a orestujte na másle. Budou vynikající.

Jak připravit vaječnou sedlinu - recept

Jak připravit vaječnou sedlinu - rozkvedlejte tři vejce a 150 ml mléka, osolte a ochuťte muškátovým oříškem. Vypláchněte plochou nákypovou formu, vyložte ji potravinovou fólií a vaječné mléko nalijte do výšky 1 až 1,5 centimetru. Pak nechte hmotu nabobtnat v horké vodní lázni, poté ji vyklopte. Fólii stáhněte a pevnou vaječnou hmotu nakrájejte na kostky.

Čím nahradit v pestu piniové oříšky

Lahodné pesto s arašídy - děláte-li domácí pesto, ale nesehnali jste piniové oříšky, použijte arašídy. Jsou také dobré.

Jak, čím zabránit přilepení vajíčka k pánvi - tipy, rady

Jak zabránit přilepení vajíčka k pánvi? Volská oka podsypte solí - volské oko se vám nepřilepí k pánvi, když do tuku vsypete hrubozrnnou sůl. Na zrnitém podkladu budou vajíčka lépe klouzat sem a tam a bez problémů je sundáte z pánve.

Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)

Chcete uchovat polovinu rozkrojené oloupané cibule, aby vydržela čerstvá až do dalšího vaření? Rozkrojenou plochu cibule lehce potřete stolním máslem a potom ji zabalte do alobalu.

Jak, čím oživit polévku ze sáčku (gorgonzola)

Polévku ze sáčku oživte gorgonzolou - květáková, brokolicová či rajská - zamíchejte si do své oblíbené polévky kousky sýru gorgonzola a uvidíte, jaká to bude báječná změna. Už je nebudete chtít jíst jinak upravené.

Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení

Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - zamrazte nakrájené krajíce chleba - chléb před zmrazením vždy nakrájejte na plátky. Z mrazáku tak budete mít možnost vytahovat vždy přesně tolik porcí, kolik jich budete skutečně potřebovat.

Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení

Vejce uvařené natvrdo rozkrojíme rychleji a snadno na plátky, když nůž namočíme do vařící vody a otřeme hadrem. Máme-li krájet více vajec, opakujeme postup několikrát. Stejně tak postupujeme při krájení dortu.

Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela

Čerstvá vejce neukládáme do ledničky ani do spíže v sáčku. Ukládáme je do připravených stojánků v chladničce špičkou dolů a občas je obracíme, aby žloutek nepřilehl ke skořápce. Vejce skladujeme v chladničce nejvýše 8 až 10 dnů. Vejce vyjmutá z chladničky nedáváme rovnou vařit, jinak by popraskaly vlivem velkého teplotního rozdílu.

Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení

Vejce při vaření neprasknou: Někdy vejce při vaření prasknou a bílek vyteče do vody. Předejdeme tomu, pokud vejce před úpravou prohlédneme a nakřápnutá vyřadíme. Vodu, ve které vejce vaříme, vydatně osolíme. Jestliže skořápka praskne, bílek bude přesto držet pohromadě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny