Potraviny a vaření
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4598x
Jak rozpustit čokoládovou polevu - malé množství čokoládové polevy můžete rovnou rozpustit v pevném igelitovém sáčku. Do sáčku nasypte nalámanou čokoládu, sáček dobře uzavřete a položte do teplé vodní lázně. Až bude poleva tekutá, odstřihněte jeden růžek a zdobicí sáček je hotový.
Jak to udělat, co použít, aby se při pečení mandle nepřipálily - postup, návod
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3665x
Mandlím dopřejte mléčnou lázeň - je k vzteku, když chcete nazdobit koláč plátky mandlí a ty se vám v troubě připálí. Když naložíte vyloupané mandle nejdřív na 15 minut do mléka a pak je rozložíte na těsto, nepřipálí se, ale získají jen lehce nazlátlou barvu.
Jak vyrobit čokovlnky - recept
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3393x
Jak vyrobit čokovlnky? Vlastnoručně vyrobené čokovlnky. Nastříhejte pečicí papír na dlouhé pruhy. Na každý proužek naneste tenkou vrstvu rozpuštěné čokolády. Proužky položte přes několik vařeček, aby vznikly vlny. Poté, co ztvrdnou, dejte čokoládové vlnky chladit do ledničky. Teprve až budete chtít ozdobit dort, opatrně je sloupněte.
Jak udělat, jak našlehat perfektní bílkový sníh - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3562x
Jak na perfektní bílkový sníh - nepodařilo se vám vyšlehat tuhý sníh? Nejčastější chyba vzniká už při rozklepnutí vajec. Mají být dostatečně čerstvá, nikdy by se do bílků neměl přilést ani kousek žloutku. Bílky také nesmíte přešlehat, aby se vám nesrazily. Cukr do nich přidávejte po malých částech opatrně zašlehejte.
Jak to udělat, co přidat do těsta, aby bylo máslové pečivo křehké
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3429x
Vypečené pečivo - máslové pečivo bude nebesky křehké, když přidáte do tukového těsta pár kapek octa či citronové šťávy a při pečení vložíte do trouby šálek s vodou.
► Čím vymazat plech a formy, aby se buchty nepřipálily - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 11919x
Aby se buchty nepřipálily - plechy a formy je potřeba vymazat vždy ztuženým tukem a ne máslem. Ztužený tuk se téměř nepřepaluje, moučníky zůstanou odspoda světlé a nepřipálené.
Sýrové chipsy, chipsy z parmezánu - postup, návod
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4201x
Sýrové chipsy - co byste řekli na parmezánové chipsy? Sýr nakrájejte škrabkou na tenké plátky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Upečte dozlatova při 200°C.
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4358x
Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho před tím dáte na 20 minut zamrazit.
Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4371x
Rýži před vařením osmahněte na oleji či na másle, až pak přilijte vodu. Bude nádherně vonět.
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4129x
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly? Jaký je trik na nejlepší domácí ravioly? Není to v náplní, ale v co nejtenčím těstě. Až je budete dělat, klidně těsto projeďte strojkem na těstoviny dvakrát. Jedině tak budete mít požitek jako v pravé italské restauraci.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Růžičková kapusta - jak ji upravit, aby nechutnala hořce, nebyla hořká - postup, návod
- Jak připravit vaječnou sedlinu - recept
- Čím nahradit v pestu piniové oříšky
- Jak, čím zabránit přilepení vajíčka k pánvi - tipy, rady
- Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
- Jak, čím oživit polévku ze sáčku (gorgonzola)
- Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení
- Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
- Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
- Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)