Potraviny a vaření
Jak to udělat, abychom při pečení dortů, bábovek, chlepíčků získali rovný povrch
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3498x
Těsta, která pečeme ve formách (dorty, bábovky, chlebíčky), při roztírání do forem navrstvíme více ke krajům; při pečení se povrch vyrovná.
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3573x
Dorty se nejlépe krájejí pilkovým nožem, který před krájením namočíme do vařící vody a utřeme.
Palačinky - co přidat do těsta, aby se netrhalo a nepřipalovalo
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3196x
Těsto na palačinky zaděláváme studeným mlékem a vodou, aby se netrhalo a nesmíme ho přesladit, protože přeslazené se při pečení připaluje.
Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3414x
Těsto na nudle se podaří lépe vyválet, když do něho přidáme trochu oleje.
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 13185x
Když nám vymíchané těsto z neznámých příčin nevykyne, uděláme si nový kvásek, vpracujeme do nevykynutého těsta a necháme znovu vykynout.
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3742x
Když se nám upečený moučník přilepí na formu, nejdříve přejedeme po obvodu formy tenkým nožem, formu převrátíme a na její dno přikládáme mokrý hadr (když se ohřeje, opět ho namočíme), dokud se celý moučník od formy neoddělí.
Jak, čím spravit přeslazenou ořechovou nádivku
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2824x
Chut' příliš sladké ořechové náplně zmírníme přidáním lžičky kakaa.
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3889x
Do perníku místo mléka přidáme čaj. Perník je vláčný a tolik netvrdne.
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4610x
Litý perník vydrží dlouho vláčný, přidáme-li do něho jeden nebo dva nastrouhané brambory.
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4730x
Smažíme-li palačinky, pánev nejdříve potřeme syrovým bramborem. Nebudou se lepit a zůstanou celé.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
- Závin - jak, čím zpestřit nádivku do závinu
- Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
- Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
- Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
- Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
- Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
- Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
- Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
- Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)