Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, co použít, aby nám salám neoschl

Salám neoschne, když ho necháme vcelku a na řez přiložíme kousek  slaniny.

Jak to udělat, co použít, aby nám při pečení sekaná, nákyp nepopraskal

Masové sekané a nákypy před vložením do trouby zvlhčíme bílkem nebo  vodou, aby nepopraskaly.

Jak to udělat, co použít, aby byly řízky po usmažení měkké a křehké (mléko)

Řízky budou měkké a křehké, když je před tepelnou úpravou namočíme  na 15 minut do studeného mléka.

Jak péct, upéct maso vhodné k dietě

Maso připravované k dietě pečeme v alobalu v pekáči bez tuku.

Jak to udělat, co použít, aby maso v chladničce neoschlo

Maso v chladničce neoschne, když ho potřeme olejem a zabalíme  do mastného papíru.

Jak uchovávat, skladovat maso, pokud nemáme po ruce lednici

Maso vydrží déle i bez chladničky, když ho zabalíme do plátna navlhčeného  octem a uložíme na chladnější místo.

Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa

Masové výrobky, které si připravujeme ke smažení, je potřebné před  obalováním v mouce, vejcích, strouhance apod. osušit, aby obal při smažení  neopadával.

Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se

Maso během tepelné úpravy obracíme obracečkou nebo dvěma lžícemi.   Neobracíme je jehlicí, protože vpíchnutím bychom podpořili vytékání šťávy  a maso by bylo suché.

Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté

Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nesála z masa šťávu. Abychom  zabránili zbytečnému hluku při naklepávání, podložíme pod destičku  složenou utěrku.

Přepuštěné máslo (ghí) - recept, návod, postup výroby, suroviny

Přepuštěné máslo - recept: vezměte 500 g nesoleného másla a dejte ho do kastrolu se silným dnem. Na středním ohni máslo rozpusťte. Ztlumte plamen tak, aby máslo jen maličko bublalo. Kastrol nezakrývejte. Máslo bude pěnit a prskat. Na povrchu se začne srážet bílkovina. Máslo se krásně rozvoní a zezlátne. Pečlivě hlídejte, ať máslo nepřipálíte, mělo by zůstat zlatavé, nesmí zhnědnout.

Číst dál: Přepuštěné máslo (ghí) - recept, návod, postup výroby, suroviny

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny