Potraviny a vaření
Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8116x
Chléb nakrájíme na plátky (krajíce), nebo necháme vcelku, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazničky. Vydrží dost dlouho, bílý asi měsíc, tmavý až dvakrát déle. Při rozmrazování při pokojové teplotě si na měkkém chlebu pochutnáme asi za čtyři až pět hodin.
Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5490x
Chléb nám tak rychle nezplesniví, když k němu do mikrotenového sáčku vložíme papírový ubrousek.
Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5790x
Chceme-li na chatě udržet čerstvý chléb, vložíme ho do kameninové nádoby a překryjeme lněnou utěrkou.
Jak to udělat, co použít, aby se měkký chléb lépe krájel
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4227x
Měkký chleb se lépe krájí, ponoříme-li nůž do horké vody.
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5614x
Aby těsto na vánočku, na buchty nebo velikonoční mazanec bylo vláčné, stačí přidat bílý jogurt a pro barvu pudinkový prášek.
Jak to udělat, co použít, aby byla oschlá vánočka opět měkká a šťavnatá
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4948x
Oschlou vánočku nebo koláč potřeme mlékem, dáme na chvíli do trouby a bude opět měkká a šťavnatá.
Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5721x
Formu na bábovku vysypeme místo mouky kokosovou moučkou. Bábovka pak má výraznou chuť.
Jak, čím vylepšit mramorovou bábovku
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3582x
Mramorová bábovka chutná lépe, když tmavé těsto připravíme místo z kakaa z čokoládového pudinku.
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4778x
Bábovka bude kypřejší, když do těsta přidáme rum nebo koňak.
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3662x
Moučníky, které poléváme polevami, nejdříve potřeme zavařeninou, aby se ucpaly všechny póry, protože poleva by jinak do moučníku vsákla.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, abychom při pečení dortů, bábovek, chlepíčků získali rovný povrch
- Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
- Palačinky - co přidat do těsta, aby se netrhalo a nepřipalovalo
- Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
- Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
- Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
- Jak, čím spravit přeslazenou ořechovou nádivku
- Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
- Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
- Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)