Potraviny a vaření
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4124x
Maso na řízky a bifteky, které jsme koupili v polotovarech a budeme upravovat až druhý den, dobře potřeme olejem a uschováme v chladu. Plátky masa neoschnou a budou křehké.
Jak to udělat, jak uchovábat šunku v lednici, aby zůstala déle čerstvá
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6772x
Šunku uchováme déle čerstvou, když ji uložíme do porcelánové misky a dáme do chladničky.
Jak to udělat, aby se slupka z uzenin lehce sloupávala
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3478x
Slupku z tvrdého salámu nejlépe stáhneme, když salám ponoříme na několik minut do teplé vody a osušíme. Pak sloupneme slupku bez potíží.
Jak vyškvařit slaninu, aby byly škvarky jemné
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4320x
Slaninu vyškvaříme tak, že nejdříve dáme do hrnce trochu vody, a teprve pak přidáme nakrájenou slaninu. Škvarky budou jemnější.
Jak to udělat, co použít, aby zůstalo vepřové a drůbeží maso po upečení šťavnaté a křehké
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3696x
Vepřové i drůbeží maso před pečením potřeme čistým alkoholem. Po upečení bude maso šťavnatější a křehčí.
Jak to udělat, co použít, aby párky při vaření nepraskaly
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4389x
Párky při vaření nepraskají, přidáme-li do vody trochu mléka.
Jak připravit křupavé klobásky - postup, návod
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3806x
Jak připravit křupavé klobásky? Tak, že je vložíme do prázdného kastrůlku, který ponoříme do většího kastrůlku s vodou a dáme péci. Při pečení se tak umocní jejich uzená vůně.
Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4048x
Sójové maso bude chutnější, podléváme-li je při dušení lehce pivem.
Jak to udělat, co použít, aby byla játra po usmažení chutnější
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4333x
Játra jsou chutnější, namočíme-li je na několik hodin před přípravou do studeného mléka a uložíme v chladu.
Jak to udělat, co použít, aby tuhé králičí maso před pečením změklo
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3194x
Aby maso ze staršího králíka nebylo tuhé, stačí ho den před přípravou potřít olejem. Získáme velmi chutné a křehké maso.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Pečená husa, kachna - jak to udělat, co použít, aby šlo maso po upečení lépe od kosti
- Nadívané kuře - kam lze také dát nádivku
- Jak to udělat, co použít, aby mělo kuře po upečení zlatou kůrku (máslo, paprika)
- Jak to udělat, co použít, aby bylo kuře po upečení šťavnaté (citron)
- Jak to udělat, co použít, aby mělo kuře po upečení zlatou křupavou kůrku (pivo, voda)
- Jak to udělat, co použít, aby se povrch upečeného masa lesklnul
- Jak získáme výbornou chuť karbenátků
- Jak to udělat, co použít, aby byly karbenátky po osmažení krásně nadýchané
- Jak to udělat, co použít, aby se nám tuk při smažení nepřepaloval
- Co přidat při smažení řízků do rozšlehaného vejce, aby byly krásně osmažené a křupavé
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)