Potraviny a vaření
Pažitka v lednici déle vydrží - jak to udělat, co použít (voda, alobal)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2629x
Utržená pažitka vydrží v ledničce čerstvá několik dní, když ji nejdříve důkladně propláchnete pod tekoucí studenou vodou, pak necháte okapat a zabalíte do alobalu. Při použití jen rozbalíte alobal, nakrájíte potřebné množství a znovu zabalíte.
Moučník se nepřichytí k formě - jak to udělat, co použít (tuk, lednice)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1853x
Aby se moučník po vytažení z trouby snadno vyklopil z formy, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.
Pažitka se při krájení nepomačká - jak to udělat, co použít (nůžky)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2554x
Přidáváte-li do salátu pažitku a nechcete, aby se vám křehké stonky pomačkaly, je lepší ji místo krájení nožem nastříhat kuchyňskými nůžkami.
Karbenátky méně kalorické - jak to udělat, co použít (mrkev)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1890x
Karbanátky budou mít méně kalorií, a přitom budou stejně chutné, když nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.
Žampiony při vaření nezhnědnou - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2745x
Pokud žampiony před tepelnou úpravou zakapete citronovou šťávou, nezhnědnou.
Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4265x
Jak se vyhnout nepohodlnému krájení čokolády do pečiva? Nechte celou tabulku v původním obalu řádně vychladit. Poté ji stále zabalenou na podložce opatrně roztlučte paličkou na maso. Hmatem zkontrolujte, jestli někde nezůstal větší kus, a pak otevřete obal.
Číst dál: Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
Skleničky zaklíněné do sebe - jak, čím pomoci, uvolnit (voda)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2235x
Jsou-li dvě skleničky zaklíněné do sebe, nesnažte se je oddělit násilím, mohly by se rozbít. Spodní skleničku vložte do vlažné vody a do horní nalijte studenou. Teplotním rozdílem se spodní sklenička rozšíří, zatímco horní si podrží svůj rozměr - pak je oddělíte bez rizika.
Rajčata příliš měkká - jak nakrájet (ledová voda)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2195x
Potřebujete-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočte je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjde to snáz.
Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (pivo)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2166x
Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu piva, bude nadýchané a chutné.
Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (sodovka)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2090x
Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu sodovky, bude nadýchané a chutné.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
- Mleté maso se lépe spojí, více drží - jak to udělat, co použít (syrový brambor)
- Zbylé bílky - jak skladovat, uchovat
- Maso v guláši měkké, výrazné chuti - jak to udělat, co použít (sójová omáčka, ocet, koňak)
- Nedopečená pečeně, maso - jak, čím pomoci (smažení)
- Víno nedopité - jak použít, využít (zmrazené kostky)
- ► Jak zabránit prasknutí brambory vařené ve slupce (ocet)
- Klobásy křupavé - jak to udělat, co použít (hrnec)
- Ovocné knedlíky chutnější - jak vařit, uvařit (rum, vanilkový cukr)
- Pečící papír nedrží tvar - jak, čím pomoci
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)