Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Pažitka v lednici déle vydrží - jak to udělat, co použít (voda, alobal)

Utržená pažitka vydrží v ledničce čerstvá několik dní, když ji nejdříve důkladně propláchnete pod tekoucí studenou vodou, pak necháte okapat a zabalíte do alobalu. Při použití jen rozbalíte alobal, nakrájíte potřebné množství a znovu zabalíte.

Moučník se nepřichytí k formě - jak to udělat, co použít (tuk, lednice)

Aby se moučník po vytažení z trouby snadno vyklopil z formy, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.

Pažitka se při krájení nepomačká - jak to udělat, co použít (nůžky)

Přidáváte-li do salátu pažitku a nechcete, aby se vám křehké stonky pomačkaly, je lepší ji místo krájení nožem nastříhat kuchyňskými nůžkami.

Karbenátky méně kalorické - jak to udělat, co použít (mrkev)

Karbanátky budou mít méně kalorií, a přitom budou stejně chutné, když nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.

Žampiony při vaření nezhnědnou - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Pokud žampiony před tepelnou úpravou zakapete citronovou šťávou, nezhnědnou.

Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)

Jak se vyhnout nepohodlnému krájení čokolády do pečiva? Nechte celou tabulku v původním obalu řádně vychladit. Poté ji stále zabalenou na podložce opatrně roztlučte paličkou na maso. Hmatem zkontrolujte, jestli někde nezůstal větší kus, a pak otevřete obal.

Číst dál: Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)

Skleničky zaklíněné do sebe - jak, čím pomoci, uvolnit (voda)

Jsou-li dvě skleničky zaklíněné do sebe, nesnažte se je oddělit násilím, mohly by se rozbít. Spodní skleničku vložte do vlažné vody a do horní nalijte studenou. Teplotním rozdílem se spodní sklenička rozšíří, zatímco horní si podrží svůj rozměr - pak je oddělíte bez rizika.

Rajčata příliš měkká - jak nakrájet (ledová voda)

Potřebujete-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočte je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjde to snáz.

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (pivo)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu piva, bude nadýchané a chutné.

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (sodovka)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu sodovky, bude nadýchané a chutné.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny