Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Cibule v lednici déle vydrží - jak to udělat, co použít (máslo, olej, alobal)

Rozpůlenou cibuli můžete uchovat v chladničce, když ji potřete máslem nebo olejem a zabalíte do alobalu - pak nebude plesnivět a uchová si plnou chuť.

Pekáč připálený, mastný - jak umýt, zbavit nečistot (ocet)

Připálený pekáč půjde snadno vyčistit, když do něj nalijete vodu s octem, vložíte ho do teplé trouby a necháte asi patnáct minut zahřát - nejen z pekáče, ale i z trouby půjdou nečistoty lépe odstranit, protože horká pára vše dobře odmastf.

Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)

Jestli vám zbyly brambory od včera, zalijte je vařící slanou vodou, přiveďte je k varu, pak hned slijte a podávejte - chutnají jako čerstvě uvařené.

Maso rychleji měkké - jak to udělat, co použít (kopřivy)

Každé maso změkne, když k němu při vaření přidáte pár kopřivových listů.

Sekaná jemná, vláčná - jak to udělat, co použít (tvaroh)

Jestliže během přípravy sekané zapracujete do mletého masa lžíci měkkého tvarohu, dosáhnete lepší a jemnější chuti.

Lis na česnek zašlý, zanesený - jak, čím vyčistit (prášek do pečiva, citronová šťáva, kartáček na zuby)

Zanesený lis na česnek snadno vyčistíte, když smícháte trochu prášku do pečiva se štávou z poloviny citronu, nanesete na starý zubní kartáček a lehce vydrhnete.

Jak uchovat zmrazené potraviny při stěhování

Při stěhování může nastat problém s potravinami v mrazáku. Den předem nařiďte regulátor mrazení na maximum - uložené potraviny nakumulují dostatek chladu na cestu. Vložte je do mrazicích tašek nebo pečlivě zabalte do několika vrstev novin a poté ještě do peřin.

Číst dál: Jak uchovat zmrazené potraviny při stěhování

Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl (zubní nit)

Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl a nepřilepil na nůž? Zkuste kus zubní nitě.

Koláč tvrdý, ztrvrdlý - jak, čím pomoci, změkčit (mléko)

Ztvrdlý koláč stačí potřít mlékem a chvilku zapéct v troubě, bude jako čerstvý.

Plátky sýra tenké - jak to udělat, co použít (škrabka na brambory)

Tenké plátky tvrdého sýra snadno nakrájíte škrabkou na brambory.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny