Potraviny a vaření
Polní okurky s cherry rajčaty - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2094x
Polní okurky s cherry rajčaty - příprava: Do sklenic rozdělte pískavici, černý kmín, bobkový list, česnek, kurkumu a kopr. Okurky pečlivě očistěte (ty silnější můžete podélně rozpůlit nebo nakrájet na plátky). Naskládejte je do sklenic, do každé pak přidejte po plátku zázvoru, opatrně tam napěchujte omytá rajčata a přidejte nové koření.
► Pikantní okurkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3322x
Pikantní okurkové čatní - příprava: Okurky oloupejte, rozpulte, středy zbavte jadérek a pak je nastrouhejte na hrubé nudličky nebo pokrájejte. Nasekejte opláchnutý kopr, oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno, opláchnuté chilli papričky zbavte opatrně semínek a také pokrájejte nadrobno. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.
Číst dál: ► Pikantní okurkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Okurkové řezy s karotkou - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2055x
Okurkové řezy s karotkou - příprava: Oloupejte karotku a nakrájejte na plátky. Větší okurky s pevným středem nakrájejte příčně na silnější kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky (podle velikosti).
Okurky s křenem - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1958x
Okurky s křenem - příprava: Do sklenic rozdělte zeleninu a koření, na ně vyskládejte okurky a navrch dejte snítku kopru. Suroviny na nálev svařte v hrnci, nechte chvilku vychladnout a zalijte jím okurky. Zavíčkujte a sterilujte 20 minut při teplotě 85°C.
Okurky s chilli papričkou - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2104x
Okurky s chilli papričkou - příprava: Do sklenic nasypejte oloupanou pokrájenou zeleninu a naskládejte čisté suché okurky. Všechny ingredience na nálev 20 minut povařte, poté nechte vychladnout, sceďte a zalijte okurky připravené ve sklenicích.
Okurky s česnekem - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2051x
Okurky s česnekem - příprava: Suroviny na nálev krátce (asi 5 minut) povařte v hrnci. Čisté okurky pěchujte do sklenic, prokládejte je koprem a cibulí. Nakonec zalijte hotovým nálevem, zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 85°C.
Okurkové řezy - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2119x
Okurkové řezy - příprava: Nejprve svařte nálev a nechte ho vychladnout. Větší omyté suché okurky nakrájejte na podélné řezy, ty osolte a nechte 10-15 minut odpočínout. Pak je vložte do vroucí vody spolu s oloupanou a na plátky nakrájenou cibulí a nechte krátce povařit (záleží na velikosti okurek, tedy i řezů).
Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mikrovlnná trouba)
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2889x
Vložíte-li stroužky česneku na pár sekund do mikrovlnky, snaze z nich stáhnete slupku a poté je lehce protlačíte lisem, protože česnek teplem změkne.
Zelenina rozvařená - co s ní udělat, jak použít
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1945x
Rozbředlou zeleninu zachráníte tak, že ji nejprve rozmixujte, smícháte se strouhaným parmazánem a poté zapečete v troubě.
Pečené brambory pikantní - jak to udělat, co použít (hořčice)
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1633x
Pečené brambory budou mít lehce pikantní příchuť, když je ke konci pečení ochutíte trochou kremžské hořčice.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Kukuřice při vaření nezhnědne, zůstane žlutá - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
- Kukuřice po uvaření měkká - nač si dát pozor (sůl)
- Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)
- Vařečky zašlé, zhnědlé - jak, čím vyčistit (soda)
- Zvlnění anglické slaniny při opékání - jak, čím zabránit, zamezit (studená voda)
- Sklenice, lahve zašlé, špinavé - jak, čím vyčistit (kávová sedlina)
- Jak, čím nahradit jíšku v polévce, omáčce
- Koření v polévce, omáčce - jak vytáhnout snadno a jednoduše (sítko na čaj)
- Co se zbylou šlehačkou - jak uchovat, použít (pusinky)
- Ocet zůstane čirý, čerstvý - jak to udělat, co použít (dřevěné uhlí)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)