Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Připalování jídla v pánvi při vaření - jak, čím zabránit, předejít (ocet)

Když do pánve nalijete dva šálky octa a deset minut ho povaříte, nebude se v ní jídlo připalovat.

Nádivka do buchet tekutá - jak, čím zahustit (perník, pudink, škrobová moučka)

Příliš tekutou náplň do šátečků či buchet je třeba zahustit, aby z nich nevytékala. Švestková povidla zahustíte strouhaným perníkem, do tvarohové nádivky lze přidat lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky.

Štrůdl voňavý - jak to udělat, co použít (máslo, cukr, strouhanka)

Při pečení štrúdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte vychladnout a posypejte těsto - štrúdl bude krásně vonět.

Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)

Slepené fíky snadno oddělíte, vložíte-li je na chvíli do předem vyhřáté trouby.

Tenké plátky masa - jak nakrájet snadno a rychle (mrazák)

Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho předtím 20 minut zamrazíte.

Jak, čím nahradit vanilku v pokrmu, receptu - (javorový sirup, baileys)

Jestliže jste zapomněli koupit vanilku a potřebujete ji do receptu, nahradíte ji javorovým sirupem nebo likérem Baileys.

Palačinky jemnější, chutnější - jak to udělat, co použít (podmáslí)

Palačinky získají lahodnější chuť, když je místo mléka připravíte z podmáslí.

Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)

Chcete se vyhnout mletí máku v mlýnku a následnému čištění? Použijte elektrický mlýnek na kávu a přidejte k máku lžičku cukru - umele se pěkně do jemna.

Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)

Připravujete pikantní občerstvení pro poněkud citlivější návštěvu? Osmažte chilli papričky na sójovém oleji a použijte ho při přípravě pokrmu, papričky už do něj nepřidávejte. Jídlo tak bude lépe stravitelné.

Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)

Jestli vám během pečení koláče ukápne těsto či tuk na dno trouby, ihned místo posypejte vrstvou soli a pokračujte v pečení. Po vychladnutí skvrnu snadno setřete vlhkým hadříkem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny