Potraviny a vaření
Připalování jídla v pánvi při vaření - jak, čím zabránit, předejít (ocet)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2724x
Když do pánve nalijete dva šálky octa a deset minut ho povaříte, nebude se v ní jídlo připalovat.
Nádivka do buchet tekutá - jak, čím zahustit (perník, pudink, škrobová moučka)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3056x
Příliš tekutou náplň do šátečků či buchet je třeba zahustit, aby z nich nevytékala. Švestková povidla zahustíte strouhaným perníkem, do tvarohové nádivky lze přidat lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky.
Štrůdl voňavý - jak to udělat, co použít (máslo, cukr, strouhanka)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1979x
Při pečení štrúdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte vychladnout a posypejte těsto - štrúdl bude krásně vonět.
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2673x
Slepené fíky snadno oddělíte, vložíte-li je na chvíli do předem vyhřáté trouby.
Tenké plátky masa - jak nakrájet snadno a rychle (mrazák)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1854x
Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho předtím 20 minut zamrazíte.
Jak, čím nahradit vanilku v pokrmu, receptu - (javorový sirup, baileys)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2115x
Jestliže jste zapomněli koupit vanilku a potřebujete ji do receptu, nahradíte ji javorovým sirupem nebo likérem Baileys.
Palačinky jemnější, chutnější - jak to udělat, co použít (podmáslí)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1716x
Palačinky získají lahodnější chuť, když je místo mléka připravíte z podmáslí.
Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3546x
Chcete se vyhnout mletí máku v mlýnku a následnému čištění? Použijte elektrický mlýnek na kávu a přidejte k máku lžičku cukru - umele se pěkně do jemna.
Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2941x
Připravujete pikantní občerstvení pro poněkud citlivější návštěvu? Osmažte chilli papričky na sójovém oleji a použijte ho při přípravě pokrmu, papričky už do něj nepřidávejte. Jídlo tak bude lépe stravitelné.
Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2503x
Jestli vám během pečení koláče ukápne těsto či tuk na dno trouby, ihned místo posypejte vrstvou soli a pokračujte v pečení. Po vychladnutí skvrnu snadno setřete vlhkým hadříkem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Málo tvarohu do nádivky, v nádivce - jak, čím pomoci (brambor)
- Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)
- Tmavé těsto v bábovce suché - jak, čím pomoci, zvláčnit (nutella)
- Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)
- Luštěniny, obiloviny se při vaření nepřipálí - jak to udělat
- Majonéza lehčí, méně kalorická - jak to udělat, co použít (jogurt)
- Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
- Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
- Polévka příliš mastná - jak, čím pomoci (lednice)
- Párky při ohřívání, ohřevu neprasknou - jak to udělat (poklice)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)