Potraviny a vaření
Párky při vaření neprasknou - jak to udělat, co použít (vroucí voda)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1839x
Párky při vaření neprasknou, přelijete-li je vroucí vodou.
Vál polepený od těsta - jak, čím umýt, odstranit nečistoty (sůl)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3209x
Vál polepený od těsta posypejte solí a setřete houbičkou.
Polévka jemná, vylepšená - jak připravit, udělat (máslo, petržel)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2269x
Potřebujete-li zjemnit chuť polévky, přidejte do ní před podáváním kousek másla a trochu petrželky.
Sušené meruňky - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2434x
Sušené meruňky - příprava: Omyté meruňky rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a ihned je vložíme do studené vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Ve vařící vodě rozpustíme cukr, přidáme meruňky a povaříme je 5-10 minut.
Meruňkový džus - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2837x
Meruňkový džus - příprava: Meruňky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a podlité troškou vody rozvaříme. Ke konci přidáme cukr a kyselinu citronovou. Pak vše dohladka rozmixujeme, nalijeme do sklenic a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C. Před konzumací zředíme vodou v libovolném poměru.
Meruňkový likér - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2910x
Meruňkový likér - příprava: Dobře vyzrálé meruňky omyjeme, vypeckujeme a rozmačkáme, zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Pak vše prolisujeme, přidáme cukrový sirup, dobře promícháme a necháme usadit. Po usazení kalu přefiltrujeme, nalijeme do lahví, dobře uzavřeme a uložíme na temném místě.
Meruňková marmeláda z domácí pekárny - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2105x
Meruňková marmeláda z domácí pekárny - příprava: Meruňky umyjeme, zbavíme pecek a po částech rozmixujeme. Hustou meruňkovou hmotu nalijeme do nádoby pekárny, přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou, lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program Džem.
Meruňková marmeláda s mrkví - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1973x
Meruňková marmeláda s mrkví - příprava: Dobře vyzrálé meruňky omyjeme, vypeckujeme a vložíme do kastrolu. Mrkev očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k meruňkám a společně dusíme doměkka. Pak směs prolisujeme přes cedník a ještě chvilku povaříme.
Ostružinový džus - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2628x
Ostružinový džus - příprava: Ostružiny očistíme a opereme, jablka odjádřincujeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky. Obojí vložíme do kastrolu, podlijeme troškou vody a rozvaříme. Poté ovoce rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes síto.
Ostružinová marmeláda, marmeláda z ostružin - recept
Zveřejněno: pondělí 16. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3833x
Ostružinová marmeláda - příprava: Očištěné a proprané ostružiny rozmixujeme a procedíme přes síto, abychom je zbavili zrníček. Přidáme želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru a minutu zprudka povaříme. Pak přidáme zbývající cukr a vaříme, až se rozpustí.
Číst dál: Ostružinová marmeláda, marmeláda z ostružin - recept
Další rady a tipy v této kategorii:
- Rybízový džem, jam - recept
- Rybízová marmeláda - recept
- Rybíz ve vlastní šťávě - recept
- Rybízový kompot - recept
- Rybíz jako brusinky s rumem - recept
- Rybíz jako brusinky - recept
- Voňavý džem z červeného rybízu - recept
- Zápach drůbeže, drůbežího masa při vaření - jak, čím odstranit (mletá káva)
- Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)
- Mléko při vaření nepřeteče, nepřekypí - jak to udělat, co použít (tuk)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)