Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)

Potřete-li grilovací rošt kůží od špeku, nic se nepřípálí. Prodávají se i oleje ve spreji, které obsahují vodu. Ta díky pomalému odpařování zajistí, že olej v žáru hned neshoří a na roštu vytvoří ochranný film.

Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat

Kupujte dřevěné uhlí s většími kusy, jež nepropadnou palivovým roštem. Dobrý je průměr dva až osm centimetrů. Uhlí má být i co nejméně vlhké. Za deště je lepší ho kupovat v uzavřeném prostoru než u pumpy. Kvalitni uhlí se rychle rozžhaví a déle vydrží.

Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)

Při výběru grilu zkuste hmatem, zda se plech neohýbá. O kvalitě vypovídá i váha. Tenký plech může brzy začít rezivět a kroutit se. Spoje, nohy a držáky musí být dobře upevněné, aby se gril při použití nerozpadl.

Uchovávání, skladování ovoce, zeleniny v chladničce - jak uchovávat, odstranit vlhkost (kuchyňský papír)

Před uložením ovoce a zeleniny do chladničky položte na dno přihrádky kuchyňský papír. Zbavíte se tak nadbytečné vlhkosti a potraviny zůstanou déle čerstvé.

Padání papírového konce čajového sáčku od čaje - jak, čím zabránit, zamezit (kolík na prádlo)

Přicvakněte na papírový konec čajového sáčku kolíček na prádlo. Díky tomu nevklouzne do horkého čaje a vyluhovaný sáček pak z čaje snáze vytáhnete.

Párátka, špejle ve špízu - jak vytáhnout snadno a jednoduše

Párátka či špejle z masového špízu snadno vytáhnete, když je před zapíchnutím do masa potřete tukem.

Pálivé papriky - jak, čím zmírnit pálivost (sůl)

Koupili jste si neúmyslně pálivé papriky? Rozřízněte je, odstraňte všechna semínka a vnitřek nasolte.

Pěnění piva v plechovce při otevírání - jak, čím zabránit, zamezit

Před otevřením plechovky s pivem několikrát poklepejte na víčko. Pivo pak nevypění.

Praskání klobásy při pečení - jak, čím zabránit, zamezit

Vložte klobásu na několik minut do vařící vody - při pečení nepraskne.

Nakrojená šunka déle vydrží - jak to udělat, co použít (bílek)

Nakrojená šunka déle vydrží, potřete-li ji v místě řezu čerstvým bílkem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny