Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Celer nám při vaření nezčerná, když jej vložíme před vařením na několik minut do octové vody.

Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (sůl)

Zápach z cibule z rukou odstraníme pomocí kuchyňské soli.

Cibule vypražená, osmažená dozlatova, nepřipálená - jak docílit (mouka)

Nechceme-li spálit jemně nakrájenou cibulku, ale mít ji krásně zlatou, postačí ji zlehka vyválet v mouce.

Mrkev opražená dozlatova - jak, čím docílit (cukr)

Mrkev se opraží dozlatova, přidáme-li do oleje špetku krupicového cukru.

Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit, zamezit (ocet, utěrka)

Vaření květáku a kapusty doprovází nepříjemný zápach. Lze jej však odstranit, a to utěrkou namočenou v octě, kterou překryjeme pokličku hrnce.

Sušené švestky - jak zvýraznit vůni a chuť (čaj)

Sušené švestky dostanou velmi dobrou vůni a chuť, když je místo do vody namočíme na dvě hodiny do čaje.

Vejce - jak, skladovat, uchovávat mimo lednici (sádlo)

Vejce potřená tenkou vrstvou vepřového sádla vydrží dlouho čerstvá, i když jsou uskladněná mimo chladničku.

Žloutky - jak uchovávat, skladovat žloutky v lednici, aby se neskazily (mléko)

Žloutky uchováváme v chladničce v hrnečku, obyčejně zalité lžící mléka.

Šlehání bílků - nač si dávat pozor

Nikdy nešleháme bílky, které jsme právě vyjmuli z chladničky!

Majonéza - jak to udělat, aby se nesrazila

Majonéza se nesrazí, když všechny suroviny k přípravě mají stejnou teplotu a olej přidáváme jen po kapkách.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny