Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Škraloup na pudinku - jak, čím zabránit vzniku (cukr)

Když na horký pudink nasypeme trochu cukru, na povrchu se nevytvoří škraloup.

Tuhá šlehačka - jak, čím docílit, dosáhnout (želírovací cukr)

Šlehačka zůstane delší dobu tužší, když do ní přidáme při šlehání želírovací cukr.

Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (máslo)

Mléko se v hrnci nepřipálí, když dno hrnece před vařením potřeme máslem.

Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (voda)

Mléko se v hrnci nepřipálí, když hrnec před vařením vypláchneme studenou vodou.

Oschlý, okoralý sýr - jak, čím pomoci, zbavit se okorání (mléko)

Sýr, který na povrchu oschl, naložíme na půl hodiny do mléka a dáme do chladničky.

Smažení sýru - jak, čím zabránit, aby sýr při smažení vytekl (mrazák)

Sýr před smažením obalíme, a pak jej uložíme do mrazničky asi na půl hodiny. Při smažení drží stále pohromadě.

Strouhání sýru na struhadle - jak, čím zabránit lepení sýru ke struhadlu (olej)

Aby se sýr nelepil na struhadlo, potřeme je lehce olejem i struhadlo se lépe myje.

Sýr - skladování sýru v lednici - jak to udělat, aby déle vydržel čerstvý (cukr, sůl)

Sýry déle vydrží, když k nim přidáme jednu kostku cukru nebo soli a uskladníme pod skleněným poklopem.

Rychlé rozmrazování chleba bez použití mikrovlnné trouby - jak udělat, co použít

Rychlé rozmrazování nám zajistí mikrovlnná trouba, jinak pečivo nebo krajíčky chleba narovnáme na mokrý plech, přikryjeme alobalem a během slabé čtvrthodiny rozpečeme v troubě.

Mrazení, zmrazování chleba - jak postupovat

Chléb nakrájíme na plátky (krajíce), nebo necháme vcelku, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazničky. Vydrží dost dlouho, bílý asi měsíc, tmavý až dvakrát déle. Při rozmrazování při pokojové teplotě si na měkkém chlebu pochutnáme asi za čtyři až pět hodin.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny