Potraviny a vaření
Škraloup na pudinku - jak, čím zabránit vzniku (cukr)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2147x
Když na horký pudink nasypeme trochu cukru, na povrchu se nevytvoří škraloup.
Tuhá šlehačka - jak, čím docílit, dosáhnout (želírovací cukr)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2198x
Šlehačka zůstane delší dobu tužší, když do ní přidáme při šlehání želírovací cukr.
Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (máslo)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2259x
Mléko se v hrnci nepřipálí, když dno hrnece před vařením potřeme máslem.
Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (voda)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1947x
Mléko se v hrnci nepřipálí, když hrnec před vařením vypláchneme studenou vodou.
Oschlý, okoralý sýr - jak, čím pomoci, zbavit se okorání (mléko)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2099x
Sýr, který na povrchu oschl, naložíme na půl hodiny do mléka a dáme do chladničky.
Smažení sýru - jak, čím zabránit, aby sýr při smažení vytekl (mrazák)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1894x
Sýr před smažením obalíme, a pak jej uložíme do mrazničky asi na půl hodiny. Při smažení drží stále pohromadě.
Strouhání sýru na struhadle - jak, čím zabránit lepení sýru ke struhadlu (olej)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1929x
Aby se sýr nelepil na struhadlo, potřeme je lehce olejem i struhadlo se lépe myje.
Sýr - skladování sýru v lednici - jak to udělat, aby déle vydržel čerstvý (cukr, sůl)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2315x
Sýry déle vydrží, když k nim přidáme jednu kostku cukru nebo soli a uskladníme pod skleněným poklopem.
Rychlé rozmrazování chleba bez použití mikrovlnné trouby - jak udělat, co použít
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2255x
Rychlé rozmrazování nám zajistí mikrovlnná trouba, jinak pečivo nebo krajíčky chleba narovnáme na mokrý plech, přikryjeme alobalem a během slabé čtvrthodiny rozpečeme v troubě.
Mrazení, zmrazování chleba - jak postupovat
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2600x
Chléb nakrájíme na plátky (krajíce), nebo necháme vcelku, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazničky. Vydrží dost dlouho, bílý asi měsíc, tmavý až dvakrát déle. Při rozmrazování při pokojové teplotě si na měkkém chlebu pochutnáme asi za čtyři až pět hodin.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Chléb plesnivý - jak, čím zabránit, zamezit vzniku plísně při skladování (papírový ubrousek)
- Měkký chléb - jak skladovat, aby déle vydržel čerstvý
- Měkký chléb - jak, čím nakrájet, aby se nemačkal (horká voda)
- Krájení čokoládové rolády, dortu s čokoládovou polevou - jak, čím nakrájet, aby čokoláda nepopraskala (horký nůž)
- Těsto na vánočku, mazanec vláčné - jak to udělat, čím dosáhnout, docílit (jogurt)
- Oschlá vánočka - jak to udělat, co použít, aby byla opět měkká a vláčná (mléko)
- Piškot nadýchaný, vysoký - jak vymazat plech, aby naskočil
- Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
- Forma na bábovku - čím vysypat formu místo mouky (kokos)
- Mramorová bábovka - čím vylepšit, obměnit chuť (čokoládový pudink)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)