Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Tuňákový filet s balzamikovým octem - recept

Tuňákový filet s balzamikovým octem - příprava: Na pánev nalijeme olej a dáme na oheň. Tuňáka osolíme a opepříme.   Filety položíme na rozpálenou pánev a smažíme 3 minuty po každé straně nebo dokud nejsou propečené podle našich

Číst dál: Tuňákový filet s balzamikovým octem - recept

Filet mignon na balzamikovém octě a víně - recept

Filet mignon na balzamikovém octě a víně - příprava: Plátky svíčkové osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje. Plátky smažíme po každé straně minutu, nebo dokud nejsou dozlatova. Stáhneme oheň a přidáme balzamikový

Číst dál: Filet mignon na balzamikovém octě a víně - recept

Pečená kuřecí stehýnka s medem a balzamikovým octem - recept

Pečená kuřecí stehýnka s medem a balzamikovým octem - příprava: V malé nádobě dobře smícháme med, ocet a šalvěj. Dáme stranou. Kuřecí stehna osolíme a opepříme a lehce je potřeme olejem. Poklademe je na pekáč a vložíme

Číst dál: Pečená kuřecí stehýnka s medem a balzamikovým octem - recept

Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - recept

Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - příprava: Zeleninu umyjeme a nakrájíme na ne příliš tenké plátky. Žampiony ponecháme celé. Nakrájenou zeleninu rozložíme na mísu. Posypeme tyrniánem, petrželí, solí a pepřem.

Číst dál: Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - recept

Kuře na balzamikovém octě s paprikami - recept

Kuře na balzamikovém octě s paprikami - příprava: V pánvi na mírném ohni rozehřejeme olivový olej. Přidáme papriky a asi 8 miriut vaříme. Přisypeme hrozinky a 1 minutu promícháváme. Přimícháme balzamikový ocet, cukr, špetku soli a

Číst dál: Kuře na balzamikovém octě s paprikami - recept

Masné koblihy - jak, čím zabránit nasákavosti těsta při smažení (ocet)

Koblihy nebudou tolik mastné, jestliže do těsta přidáme trochu octa.

Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)

Chuť melounu nebo ovocného salátu zvýrazníme, jestliže jej zakápneme octem.

Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Aby tekutý domácí karamel příliš rychle nezcukernatěl, přidáme do něj po uvaření několik kapek octa.

Ostrý ocet - jak, čím zjemnit, odstranit ostrost, štiplavost (brambor)

Příliš ostrou chuť octa zjemníme, když do něj přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou bramboru.

Majonéza příliš hustá - jak, čím naředit, zvláčnit (ocet)

Jestliže se nám při přípravě domácí majonézy vytvoří příliš hustá hmota, můžeme ji odlehčit přidáním několika kapek octa.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny