Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Jak osvěžit zvadlý, povadlý hlávkový salát (ocet)

Povadlý hlávkový salát nechte deset minut ležet v octové vodě. Bude zase svěží.

► Jak vzpamatovat povadlý, zvadlý hlávkový salát (cukr)

Do vody, v níž omýváte povadlý hlávkový salát, přidejte polévkovou lžíci cukru. Bude zase svěží.

► Jak zabránit změnění barvy při vaření hrášku (cukr)

Do vody na vaření čerstvého i mraženého hrášku nasypte trochu cukru - hrášek zůstane krásně čerstvě zelený.

► Ředkvičky - jak zabránit vadnutí, seschnutí ředkviček, ředekve (sklenice s vodou)

Ředkvičky a ředkev vložte listy dolů do sklenice s vodou - zůstanou dlouho čerstvé.

► Jak vařit kukuřici aby změkla a byla hezky žlutá (citronová šťáva)

Při vaření kukuřice nepřidávejte do vody sůl, jinak budou zrna tuhá. Do vody přilijte trochu citronové šťávy - zrna budou krásně žlutá.

► Jak snadno oloupat rajče, rajčata (vařící a studená voda)

Rajčata přelijte nejdříve vařící a pak studenou vodou - půjdou dobře oloupat.

► Jak zjemnit chuť karotky při vaření (jablečná šťáva)

Do vody, v níž vaříte karotku, přidejte trochu jablečné šťávy - bude jemnější.

► Jak zabránit vzniku zápachu - vaření brokolice (chléb)

Při vaření brokolice ve vodě současně povařte plátek chleba - zamezíte nepřijemnému zápachu.

► Jak zjemnit chuť chřestu při vaření (cukr, máslo)

Chcete-li mít obzvlášť jemný chřest, přidejte do vody kromě soli i trochu cukru, případně i kousek másla.

► Jak zbavit chřest hořkosti (mléko)

Do vody, v níž vaříte chřest, přidejte trochu mléka - chřest ztratí svou hořkost. Hrnec nezakrývejte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny