Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Jak zabránit připálení, přichycení ryby k alobalu při pečení

Při přípravě ryby v alobalu dbejte, aby lesklá strana alobalu byla uvnitř - jinak se ryba k alobalu přichytí. Nejlepší je fólii potřít máslem.

► Jak rozmrazovat mraženou rybu aby nesmrděla a byla jemnější

Rybu při rozmrazování namočte do mléka - ztratí se rybí pach a ryba bude jemnější.

► Jak zabránit připálení, připečení ryby při pečení (mouka)

Při pečení rybu lehce posypte moukou - nepřipálí se.

► Jak zabránit připálení ryby při pečení

Do tuku vsypte trochu soli - při pečení se ryba nepřichytí, nepřipálí.

Jak zbavit rybu šupin (horká voda)

Jak rybu zbavit šupin? Rybu krátce ponořte do horké vody a pak přelijte studenou vodou - hřbetem nože (směrem od ocasu k hlavě) ji zbavte šupin.

► Jak zabránit klouzání ryby při zpracování na kuchyňské desce (sůl)

Aby vám ryba při přípravě neklouzala, posypte pracovní plochu solí.

► Jak poznat čerstvou rybu od staré (hrnec, voda)

Čerstvá ryba v hrnci naplněném vodou klesne na dno. Zůstane-li na hladině, neměli byste ji už jíst.

► Jak upéct křupavou kachnu, husu (ledová voda)

Asi čtvrt hodiny před dopečením kachnu nebo husu postříkejte ledovou vodou - kůrčička bude krásně křupavá.

► Jak udělat kuřecí prsa šťavnatá a křehká

Kuřecí prsíčka asi dvě hodiny před pečením zalijte podmáslím. Budou krásně šťavnatá a křehká.

Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se

Kuře před grilováním nesolte, pouze je potřete olejem a okořeňte. Povrch zůstane suchý a maso bude šťavnaté.
Kuře osolte až před koncem grilování.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny