Potraviny a vaření
Jak to udělat, aby nám topinky při smažení nenasákly tolik tuku - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4006x
Starý chléb nejlépe zužitkujeme na topinky. Ty ale při smažení nasáknou příliš mnoho tuku. Pokud však před smažením postříkáme chléb trochou vlažné vody, topinky budou křehké a nenasáknou tolik tuku.
Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3645x
Předem nachlazené skleničky, v mrazáku či lednici, zvyšují požitek z pití koktejlu.
Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5412x
Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené.
Proč přidávat do nápojů, koktejlů ledovou tříšť, drť
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2290x
Led drtíme z toho důvodu, abychom dostali do koktejlu větší množství vody, které se tam bude rozpouštět.
Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9685x
Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso.
Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5524x
Pokud nám vadí chuť brokolice, vaříme ji s kouskem chleba.
► Jak správně vařit brokolici aby byla zdravá a zelená - postup, návod
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8018x
Brokolici vaříme v páře, ne ve vodě. Opranou brokolici rozebereme na růžičky, dáme na pařák, vaříme 11 minut a je hotová. Brokolici důkladně omyjeme a oddělíme růžičky od košťálu. Tvrdší košťály ponecháme raději déle v osolené vodě, aby změkly.
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5251x
Ze zbytku bramborové kaše uvaříme druhý den polévku, kterou zlepšíme žloutkem, okořeníme petrželkou a doplníme osmaženou žemlí nebo chlebem.
Proč přidávat do bramborové kaše tuhý sníh - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2576x
Přímícháme-li do bramborové kaše tuhý sníh z bílků, získá na chuti i na vzhledu.
Proč používat při přípravě bramborové kaše pouze horké mléko - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2554x
Při přípravě bramborové kaše používáme jen horké mléko. Použijeme-li vlažné, nebo dokonce studené, bude kaše méně vzhledná i chutná.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, co použít, aby byl bramborák po usmažení krásně křehký a křupavý - tipy, rady
- Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
- Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
- Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
- Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
- Polévka z dýně Hokkaido - recept, postup, návod, výroba
- ► Jak rozpůlit dýni snadno a rychle a přitom odstranit semínka snadno a rychle - postup, návod
- Jahodové gazpacho, gazpačo - recept, postup, návod, výroba
- Kuřecí vývar s mátou a citronem - recept, postup, návod, výroba
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)