Potraviny a vaření
Jak, čím naředit hustou tatarskou omáčku - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4373x
Hustou tatarskou omáčku můžeme ředit mlékem, nálevem z okurek nebo bílým vínem.
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3714x
Do studených omáček je dobré přidávat sekané zelené petrželové natě nebo různé zelené bylinky. Jsou to např. zelená petrželka, pažitka, kopr, estragon, libeček, kerblík, které si můžeme vypěstovat na zahrádce nebo za oknem v truhlíku. Do studených omáček můžeme přidávat i syrovou nebo vařenou jemně sekanou zeleninu.
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8896x
Smetanové omáčky a polévky se nesrazí, přidáme-li do smetany špetku cukru.
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6282x
Na ochucení smetanové omáčky použijeme sekaný kopr, strouhaný křen, dušené houby apod. S těmito přísadami omáčku nevaříme, ale necháme jenom přejít varem.
Rychlá příprava smetanové omáčky - rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2779x
Smetanové omáčky připravíme rychle ze smetany a hladké mouky, kterou rozmícháme nad párou nebo na mírném ohni.
Nejzdravější způsob zahušťování omáček podle racionální výživy. Zahušťování omáček pomocí francouzské kuličky - postup, návod
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4184x
Nejzdravější způsob zahušťování omáček podle racionální výživy je používání tzv. francouzské kuličky. Připravíme ji tak, že do kousku másla vymícháme tolik hladké mouky, kolik jí pojme. Potom kuličku vhodíme do hotové omáčky nebo polévky a povaříme.
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5941x
Lépe je kyselit omáčky citrónovou šťávou než octem, dostanou příjemné aroma a jsou jemné.
Jak, čím zjemnit chuť omáčky. Co přidat do omáčky, aby měla jemnější chuť - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6412x
Pro jemnější chuť vmícháme do hotové omáčky lžičku másla.
Jak, čím zesvětlit tmavou omáčku - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3153x
Když do omáčky přidáme smetanu, musíme počítat s tím, že omáčka podstatně zesvětlí.
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7125x
Chcete-li mít omáčku tmavší barvy, vmícháme do osmažené cibulky lžičku mleté sladké papriky.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
- Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
- Rýžové škubánky - recept
- Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
- Jak, čím odstranit vlhkost v soli - tipy, rady
- Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
- Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
- Proč jíst raději žitný než pšeničný chleba - tipy, rady, doporučení
- Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
- Bramboráky z chlebové střídky - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)