Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak vyrobit domácí jogurt a neudělat chybu - postup, recept, zkušenosti, návod, informace

Výroba jogurtu. Někdy začátkem loňského roku jsem pořídil jogurtovač. A pustili jsme se do výroby. Se střídavými úspěchy jsme dokázali vyrobit dávku kvalitního jogurtu, přes řídký až po něco, co když se nechalo přes látku vykapat, byl obstojný tvaroh. Zoufale jsem sháněl čerstvé mléko až ze statku, sváděli jsme to na nekvalitní jogurt z obchodu (kolikrát se syrovátkou a tedy v našich očích asi už prošlý, starý), do litru mléka se střídavým úspěchem jsme vmíchávali maxi jogurt.

Číst dál: Jak vyrobit domácí jogurt a neudělat chybu - postup, recept, zkušenosti, návod, informace

Co udělat se spálenou vánočkou - tipy, rady, návod, postup, zkušenosti

Zespodu spálenou vánočku opravíte tak, že ji hrubým struhadlem ostrouháte na nespálenou část. Vyhnete se tak vyhození vánočky do koše.  

Šípková marmeláda - recept, postup, návod, výroba, suroviny, ingredience

Šípková marmeláda - příprava: Šípky zbavíme stopek a okvětí. Nejlépe tak, že suché a ještě pevné plody promneme v kuchyňské utěrce. Pak šípky omyjeme. Šípky rozkrájíme na půlky, odstraníme chloupky a drobné pecičky a dobře  opereme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut vaříme.

Číst dál: Šípková marmeláda - recept, postup, návod, výroba, suroviny, ingredience

Koření - která koření se používají do kterých jídel

Koření je v kuchyni nepostradatelné. Některé druhy používáme donekonečna a některá pro neznalost vůbec.   Ochuzujeme tak nejen sebe, ale i rodinu o nezapomenutelné kulinářské zážitky.   V následujícím přehledu jsou uvedena nejpoužívanější a nejznámější koření a jejich použití.  

Číst dál: Koření - která koření se používají do kterých jídel

Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?

Že k určitému pokrmu lze pít více druhů nápojů, to ví každý z nás. Které jsou však nejvhodnější?

Číst dál: Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?

Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady

Jak udělat krásný cukrový okraj či lem na sklenici? Krej sklenice potřeme citrónem nebo grepem a pak sklenici namočíme dnem vzhůru do krystalového cukru. Na okraji sklenice se přilepí kousky cukru a vytvoří kolem celé sklenice nádherný sladký prstenec. Pokud použijte barevný cukr (růžový), efekt je dokonalý.

Číst dál: Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady

Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady

Tvarohový krém do koláče cheesecake oživte trochou kokosového mléka a dvěma lžícemi kokosových hoblin.

Jak zabránit klouzání dortu po podložce - tipy, rady

Jak zabránit klouzání dortu po podložce. Dorty přenesete snáz, když jako "lepidlo" kápnete na podnos trochu medu. Ten zabrání tomu, aby dort klouzal ze strany na stranu.

Jak vylepšit buchtu z třeného těsta pomocí malin, cukru a tvarohu - postup, návod

Jak vylepšit buchtu z třeného těsta pomocí malin, cukru a tvarohu. Obyčejnou buchtu z třeného těsta rozkrájejte na dílky. Rozmixujte 200 g malin, 3 lžíce cukru a 200 g tvarohu. Směsí potřete plátky buchty.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny