Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit sražení omáčky při vaření (prášek do pečiva)

Při vaření využívám radu získanou od babičky - do každé smetanové nebo bílé omáčky přidám trochu prášku do pečiva. Omáčka se nesrazí.

Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)

Kolikrát jste už při šlehání šlehačky zacákaly sebe i kuchyň? Vyrobte si šikovný jednorázový kryt přímo na míru vašim nádobám. Vezměte papírový talíř a doprostřed vystřihněte díru šírokou tak, aby jí prošly metličky šlehače.

Číst dál: Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)

Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava

Fazolky vyvařené v polévce či v podivné bílé omáčce moc sympatií nebudí. Ale co je třeba zkusit jako přílohu ke šťavnatému masu? Uvařte je v osolené vodě spolu s další zeleninou (mrkví, lusky hrášku, kedlubny) a přidejte také nakrájené brambory.

Číst dál: Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava

Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)

Milujete palačinky? Nevíte, jak je vylepšit? Zkuste do těsta přimíchat nasekané pistácie. Jiné už nebudete chtít.

Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)

Jestliže potřebujete na vaření jen trochu smetany, zbytek můžete zamrazit v tvořítku na led. Smetana vydrží minimálně tři měsíce. Můžete ji používat po porcích k vylepšení polévek.

Jemné sýrové chipsy k polévce - příprava, postup

Jemné sýrové chipsy k polévce: Camembert nakrájejte na tenké plátky, položte ho na stejně tenké chlebové plátky a dejte do trouby krátce zapéct při 200 °C, dokud se sýr nerozpustí. Sýrové chipsy udělají například z hráškové polévky delikatesu.

Čím vylepšit cheesecake (poleva)

Čím vylepšit cheesecake? Na pánvi nechte při nízké teplotě rozpustit trochu másla, pak přisypte 200 g nalámaných máslových sušenek a 100 g nasekaných lískových oříšků. Obojí orestujte. Hmotu nechte trochu vychladnout a pak do ní vmíchejte přibližně 100 ml medu.

Číst dál: Čím vylepšit cheesecake (poleva)

Nač si dát pozor při přípravě domácí tatarky

Připravujete-li si domácí tatarku, pamatujte, že ji musíte udělat hustší. Po přidání octa, okurek, cibule a citronové šťávy totiž majonéza řídne a nevypadala by zrovna dvakrát lákavě.

Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)

Aby byly vaše pokrmy dietnější, můžete klasickou jíšku nahradit bramborovou kaší v prášku.

Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)

Aby byly vaše pokrmy dietnější, můžete klasickou jíšku nahradit umletými vločkami.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny