Očistný ranní nápoj z citronu - tipy, rady doporučení
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2535x
Ranní nápoj — tímto paradoxně zásaditým a očistným nápojem můžeme začínat každý den. Potřebujeme 2 dl vroucí vody a lžičku citrónové šťávy. Obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme nalačno.
Klady a zápory při pití minerálních vod
Zveřejněno: neděle 12. červenec 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3554x
Víme, že perlivé vody podporují trávení a usnadňují vstřebávání minerálních látek i léků, ale u některých jedinců mohou
bublinky vyvolávat pálení žáhy a plynatost.
Jaké množství, kolik litrů léčivé, minerální vody je vhodné vypít za den a za jak dlouho, po jaké době vyměnit jeden druh za jiný - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 12. červenec 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3806x
Při pití léčivých vod, jako je například Korunní kyselka nebo Šaratice, platí zásada, že jejich denní spotřeba by neměla
přesáhnout jeden litr a je vhodné je pít při pokojové teplotě. Odborníci také doporučují nejdéle po čtrnácti dnech změnit
druh, abychom dostali do těla i jiné minerály.
Jaký druh vody je vhodný pro každodenní pití, nač si při nákupu vody dávat pozor - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 12. červenec 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3467x
Měli bychom vědět, že pro denní pití se hodí takové vody, které obsahují hlavně vápník, hořčík a draslík. Nežádoucí je
nadbytek sodíku, chlóru a dusičnanů.
Jak využít vaječnou skořápku, vaječné skořápky (hořká káva, slimáci, vlhkost zeminy květináče)
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4365x
Vaječné skořápky - pokud je přidáte do kávového filtru, bude káva méně hořká. Můžete je také vložit na dno květináčů, kvůli udržení specifického množství vody. Rozdrcené vaječné skořápky dejte na záhonek kde jsou slimáci. Slimáci se jim budou vyhýbat
Jak vylepšit kostky ledu - postup, návod
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3730x
Jak vylepšit kostky ledu - přidejte do nich ovoce nebo mátu
Nádoby na tvorbu kostek ledu naplníme kousky ovoce. Můžeme přihodit i lístek máty nebo meduňky. Zalijeme vodou a necháme zmrazit. V chlazených nápojích se ovocné kostky ledu vyjímají skvěle.
Účinky a vliv kofeinu v čaji na náš organismus
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2788x
Čajový nálev z 1-2 g čaje dodá tělu 0,03 až 0,06 g kofeinu. Účinek na nervovou soustavu pozvolna stoupá a asi po 40 minutách začne klesat.
Jaké jsou pozitivní účinky pití kávy a čaje - rady
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3171x
Čaj a káva mají jedno společné. Oba nápoje obsahují kofein (u čaje se mu dříve říkalo thein), který má povzbudivé účinky. Zahání únavu, spánek a zbystřuje pozornost.
Posilňující čaj z jablkových slupek - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2549x
Výborný je posilňující zdravotní čaj z usušených jablkových slupek, který pijeme čerstvě připravený po jídle a pokud možno oslazený medem.
Proč při přípravě čaje nepoužívat kovové nádobí, pomůcky - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2556x
Čaj nesmí nikdy přijít do styku s kovem. Proto při jeho přípravě nepoužíváme kovové sítko, protože čaj znehodnocuje a unikají všechny aromatické látky.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak dlouho, jakou dobu louhovat čaj - rady, doporučení
- Jak správně dávkovat čaj - rady, doporučení
- Jak dlouho louhovat čaj - rady, doporučení
- Jak správně otevírat sekt, šampaňské a nač si dát pozor - rady, doporučení
- Jakou teplotu má mít při podávání víno, šampaňské, likéry a do jakých sklenic je nalévat - tipy, rady, doporučení
- Jaký druh vína, jaké víno zvolit k určitému druhu sýrů - rady, doporučení
- Kdy, v jakém pořadí pít při jídle víno, pivo, destiláty nebo likéry - rady, doporučení
- Alkoholické nápoje připravené z medu
- Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
- Proč přidávat do nápojů, koktejlů ledovou tříšť, drť
Další rady v kategorii
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Angreštová šťáva - recept
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový sirup - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Broskvový džus - recept
-
Broskvový likér - recept
-
Brusinková vodka - jak připravit, udělat
-
Brusinkový likér - recept
-
Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (krystalový cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (papírový ubrousek)
-
Čím nahradit papírové filtry do kávovaru
-
Čím nahradit vaječný likér v kávě bombardino
-
Čím osladit čaj či kávu bez použití cukru (skořice)
-
Domácí griotka - jak připravit, udělat
-
Domácí malinovka - recept
-
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
-
Domácí pečený čaj - postup, příprava
-
Heřmánkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
-
Hruškový likér - recept
-
Hruškový sirup - recept
-
Jablečný likér - recept
-
Jablečný likér z jablečné šťávy - recept
-
Jablečný sirup - jak připravit, udělat
-
Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jahodový sirup s brusinkami - recept
-
Jak by mělo vypadat správné espresso
-
Jak dlouho louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak dlouho, jakou dobu louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady
-
Jak připravit netradiční punč - postup
-
Jak správně dávkovat čaj - rady, doporučení
-
Jak správně našlehat mléko do kávy
-
Jak správně otevírat sekt, šampaňské a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak udělat pěnu z mléka v kávě bez šlehače a kávovaru
-
Jak vybrat víno
-
Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao)
-
Jak vylepšit kostky ledu - postup, návod
-
Jak využít vaječnou skořápku, vaječné skořápky (hořká káva, slimáci, vlhkost zeminy květináče)
-
Jak zabránit ohřátí vína při držení sklenice v ruce
-
Jak zabránit přetékání kávy přes filtr překapávače
-
Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
-
Jaké jsou pozitivní účinky pití kávy a čaje - rady
-
Jaké množství, kolik litrů léčivé, minerální vody je vhodné vypít za den a za jak dlouho, po jaké době vyměnit jeden druh za jiný - tipy, rady, doporučení
-
Jakou teplotu má mít při podávání víno, šampaňské, likéry a do jakých sklenic je nalévat - tipy, rady, doporučení
-
Jaký druh vína, jaké víno zvolit k určitému druhu sýrů - rady, doporučení
-
Jaký druh vody je vhodný pro každodenní pití, nač si při nákupu vody dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jeřabinová vodka - recept
-
Jeřabinový likér - jak připravit, udělat
-
Jeřabinový likér - recept
-
Kalinový likér - recept
-
Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)
-
Kdoulový likér - recept
-
Kdy, v jakém pořadí pít při jídle víno, pivo, destiláty nebo likéry - rady, doporučení
-
Klady a zápory při pití minerálních vod
-
Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
-
Kopřivový sirup s citronem - recept
-
Kvašená malinovka - recept
-
Lesní sirup nejen proti kašli - jak vyrobit, udělat
-
Likér z ořechových jader - recept
-
Limetkový sirup s levandulí - jak připravit, udělat
-
Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Malinová šťáva s jablky bez cukru - příprava
-
Malinová šťáva s octem - recept
-
Malinová šťáva, malinovka - recept
-
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Malinový likér - recept
-
Malinový sirup bez cukru - recept
-
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Mátová šťáva - recept
-
Mátový long drink - recept
-
Mátový nápoj - recept
-
Mátový nápoj - příprava
-
Mátový sirup - příprava
-
Medová limonáda s lipovým květem - příprava
-
Meduňková bowle pro dobrou náladu, uvolnění - jak připravit, udělat (meduňka, cukr, voda, jablečný ocet, pomeranč)
-
Meduňková pálenka - recept
-
Meduňková šťáva - recept
-
Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat
-
Meduňkový sirup - recept
-
Meduňkový sirup do čaje - recept
-
Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Meruňková šťáva - jak připravit, udělat
-
Meruňkový džus - recept
-
Meruňkový likér - recept
-
Nápoj s medem na zahřátí - jak udělat, připravit (med, voda, líh)
-
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)