Jeřabinový likér - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 30. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3192x
1 l jeřabin očistíme a v široké láhvi zalijeme 400 ml 70% lihu a 125 ml koňaku nebo brandy. Zavřeme a necháme 7 dní stát. Potom uvaříme z 1 l vody a 600 g cukru sirup a do vychladlého slijeme tekutinu z jeřabin, které ještě důkladně vymačkáme.
Pomerančový likér - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 30. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2315x
15 menších chemicky neošetřených nebo pečlivě kartáčkem a horkou vodou odrbaných pomerančů oloupeme. Kůru zbavenou bílého vnitřku nakrájíme na nudličky a vložíme na dno široké láhve. Ze 2 pomerančů vylisujeme šťávu a nalijeme ji na kůru.
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
Zveřejněno: pátek 28. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2491x
Ve sklenici z varného skla smícháme 1 lžíci domácího třešňového džemu s 1 lžící čerstvé citronové šťávy. Dolijeme vařící vodou, zamícháme a necháme 5 minut přikryté. Pijeme horké.
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)
Zveřejněno: středa 26. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2863x
Sklenice šampaňského podaná před jídlem výborně působí na povzbuzení chuti, pomůže při nevolnosti v letadle.
Domácí griotka - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3884x
Domácí griotka - příprava: Višně opereme, odstopkujeme a vložíme do větší nádoby. Posypeme je cukrem, přidáme skořici a hřebíčky a necháme 6 týdnů kvasit. Pak přilijeme rum, zamícháme a necháme ještě 2 týdny uležet. Přecedíme a stočíme do lahví.
Višňové víno - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3216x
Višňové víno - příprava: Do pětilitrové sklenice nasypeme oprané a odstopkované višně, zalijeme je vychladlým cukerným roztokem, uzavřeme nejlépe kvasnou zátkou a necháme na teplém místě (i na slunci) 6 týdnů kvasit. Pak víno stočíme a necháme ještě 4 týdny stát.
Pomerančový džus z mrkve a jablek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2066x
Pomerančový džus z mrkve a jablek - příprava: Očištěnou mrkev a jablka pokrájíme a rozvaříme, pak rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme cukr, kyselinu citronovou a podle chuti pomerančovou tresť a chvilku povaříme. Horké
Číst dál: Pomerančový džus z mrkve a jablek - jak připravit, udělat
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2771x
Malinovka z červené řepy - příprava: Oloupanou řepu pokrájíme, zalijeme vodou a rozvaříme. Pakji důkladně rozmixujeme, přidáme kyselinu citronovou, malinový sirup a cukr a zahříváme, až se cukr rozpustí. Šťávu nalijeme do
Sirup z červené řepy - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2626x
Sirup z červené řepy - příprava: Červenou řepu okrájíme, nahrubo nastrouháme, zalijeme 4 l vody a vaříme asi hodinu. Poté scedíme, propasírujeme a šťávu odměříme. Přidáme tresť, kyselinu citronovou a potřebné množství cukru,
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3957x
Domácí ořechovka - příprava: Na výrobu domácí ořechovky použijeme takové ořechy, které mají již vyvinutou skořápku a mléčné jádro, ale jsou ještě zelené. Pokrájíme je na čtvrtky a vložíme do třílitrové sklenice. Přidáme hřebíčky a kousek
Další rady a tipy v této kategorii:
- Šípková šťáva - jak připravit, udělat
- Rybízový sirup - jak připravit, udělat
- Pampeliškový sirup - jak připravit, udělat
- Meruňková šťáva - jak připravit, udělat
- Limetkový sirup s levandulí - jak připravit, udělat
- Ostružinový sirup - jak připravit, udělat
- Jablečný sirup - jak připravit, udělat
- Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat
- Lesní sirup nejen proti kašli - jak vyrobit, udělat
- Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
Další rady v kategorii
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Angreštová šťáva - recept
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový sirup - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Broskvový džus - recept
-
Broskvový likér - recept
-
Brusinková vodka - jak připravit, udělat
-
Brusinkový likér - recept
-
Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (krystalový cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (papírový ubrousek)
-
Čím nahradit papírové filtry do kávovaru
-
Čím nahradit vaječný likér v kávě bombardino
-
Čím osladit čaj či kávu bez použití cukru (skořice)
-
Domácí griotka - jak připravit, udělat
-
Domácí malinovka - recept
-
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
-
Domácí pečený čaj - postup, příprava
-
Heřmánkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
-
Hruškový likér - recept
-
Hruškový sirup - recept
-
Jablečný likér - recept
-
Jablečný likér z jablečné šťávy - recept
-
Jablečný sirup - jak připravit, udělat
-
Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jahodový sirup s brusinkami - recept
-
Jak by mělo vypadat správné espresso
-
Jak dlouho louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak dlouho, jakou dobu louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady
-
Jak připravit netradiční punč - postup
-
Jak správně dávkovat čaj - rady, doporučení
-
Jak správně našlehat mléko do kávy
-
Jak správně otevírat sekt, šampaňské a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak udělat pěnu z mléka v kávě bez šlehače a kávovaru
-
Jak vybrat víno
-
Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao)
-
Jak vylepšit kostky ledu - postup, návod
-
Jak využít vaječnou skořápku, vaječné skořápky (hořká káva, slimáci, vlhkost zeminy květináče)
-
Jak zabránit ohřátí vína při držení sklenice v ruce
-
Jak zabránit přetékání kávy přes filtr překapávače
-
Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
-
Jaké jsou pozitivní účinky pití kávy a čaje - rady
-
Jaké množství, kolik litrů léčivé, minerální vody je vhodné vypít za den a za jak dlouho, po jaké době vyměnit jeden druh za jiný - tipy, rady, doporučení
-
Jakou teplotu má mít při podávání víno, šampaňské, likéry a do jakých sklenic je nalévat - tipy, rady, doporučení
-
Jaký druh vína, jaké víno zvolit k určitému druhu sýrů - rady, doporučení
-
Jaký druh vody je vhodný pro každodenní pití, nač si při nákupu vody dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jeřabinová vodka - recept
-
Jeřabinový likér - jak připravit, udělat
-
Jeřabinový likér - recept
-
Kalinový likér - recept
-
Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)
-
Kdoulový likér - recept
-
Kdy, v jakém pořadí pít při jídle víno, pivo, destiláty nebo likéry - rady, doporučení
-
Klady a zápory při pití minerálních vod
-
Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
-
Kopřivový sirup s citronem - recept
-
Kvašená malinovka - recept
-
Lesní sirup nejen proti kašli - jak vyrobit, udělat
-
Likér z ořechových jader - recept
-
Limetkový sirup s levandulí - jak připravit, udělat
-
Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Malinová šťáva s jablky bez cukru - příprava
-
Malinová šťáva s octem - recept
-
Malinová šťáva, malinovka - recept
-
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Malinový likér - recept
-
Malinový sirup bez cukru - recept
-
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Mátová šťáva - recept
-
Mátový long drink - recept
-
Mátový nápoj - recept
-
Mátový nápoj - příprava
-
Mátový sirup - příprava
-
Medová limonáda s lipovým květem - příprava
-
Meduňková bowle pro dobrou náladu, uvolnění - jak připravit, udělat (meduňka, cukr, voda, jablečný ocet, pomeranč)
-
Meduňková pálenka - recept
-
Meduňková šťáva - recept
-
Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat
-
Meduňkový sirup - recept
-
Meduňkový sirup do čaje - recept
-
Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Meruňková šťáva - jak připravit, udělat
-
Meruňkový džus - recept
-
Meruňkový likér - recept
-
Nápoj s medem na zahřátí - jak udělat, připravit (med, voda, líh)
-
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)