Ovoce, povidla, zavařeniny
Mangová marmeláda, marmeláda z manga - recept
Zveřejněno: pondělí 6. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4048x
Mangová marmeláda - příprava: Čistou mangovou dužinu nadrobno pokrájíme nebo umeleme. Promícháme s cukrem, kyselinou citronovou a želírovacím přípravkem, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Nakonec promícháme s rumem.
Rebarborový džem s jahodami - recept
Zveřejněno: pondělí 6. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2175x
Rebarborový džem s jahodami - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kousky, prosypeme 3/4 kg cukru a necháme do druhého dne odležet. Druhý den v kastrolu 10 minut povaříme, přidáme odstopkované a oprané jahody promíchané se zbytkem cukru a za stálého míchání vaříme 20 minut.
Rebarborový džem s ananasem a ořechy - recept
Zveřejněno: pondělí 6. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2245x
Rebarborový džem s ananasem a ořechy - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, lehce podlijeme šťávou z ananasového kompotu a zahříváme, až pustí šťávu. Pak je za stálého míchání rozvaříme. Přidáme cukr a nadrobno nakrájený ananas a vaříme, až směs začne želírovat
Zavařená rebarbora na koláče - recept
Zveřejněno: pondělí 6. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3544x
Zavařená rebarbora na koláče - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, které prosypeme cukrem a skořicí a necháme hodinu stát, až pustí šťávu. Vložíme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 85 C.
Maliny ve vlastní šťávě - recept
Zveřejněno: pondělí 6. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2025x
Maliny ve vlastní šťávě - příprava: Maliny přebereme, očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. V míse je prosypeme menším množstvím cukru, nasypeme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C. Množství cukru volíme podle toho, jak chceme mít maliny sladké.
Malinový kompot - recept
Zveřejněno: pondělí 6. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2001x
Malinový kompot - příprava: Přebrané, očištěné a propláchnuté maliny nasypeme do sklenic a dobře setřeseme. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C. Část malin můžeme zaměnit za jahody nebo ostružiny.
Malinový džem s rybízem - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2005x
Malinový džem s rybízem - příprava: Hrst malin si dáme stranou, zbytek malin a rybíz prolisujeme v mlýnku na ovoce. Šťávu přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr, který za stálého míchání necháme rozpustit, poté přidáme odložené maliny a ještě asi 3 minuty povaříme.
Malinový džem s banány - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2283x
Malinový džem s banány - příprava: Hrst očištěných malin si dáme stranou, ostatní prolisujeme v mlýnku na ovoce. Čistou malinovou šťávu přivedeme k varu, přidáme oloupané a pokrájené banány a citronovou šťávu a chvilku povaříme.
Malinový džem - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1972x
Malinový džem - příprava: Čtvrtinu přebraných malin odložíme stranou, zbytek podlijeme troškou vody, povaříme a propasírujeme přes síto. Protlak vložíme do širšího kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme čtvrtinu cukru a vaříme asi 5 minut.
Pečené maliny - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1936x
Pečené maliny - příprava: Očištěné a oprané maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme všechno koření a citronová kolečka, zasypeme cukrem a bez míchání pečeme při 200 C asi půl hodiny, až začne cukr karamelizovat.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Meruňkový kompot - recept
- Meruňkový džem bez chemie - recept
- Rychlý meruňkový džem - recept
- Meruňkový džem s likérem - recept
- Meruňkový džem s limetkou a meduňkou - recept
- Meruňkový džem s jablky a medem - recept
- Meruňkový džem s rybízem - recept
- Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
- Džem z arónie, černého jeřábu - recept
- Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept