Ovoce, povidla, zavařeniny
Brusinky naložené ve víně - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2470x
Brusinky naložené ve víně - příprava: Přebrané brusinky propláchneme vodou a vložíme do skleniček střídavě s vrstvou cukru. Do každé skleničky přidáme kolečko citronu, 1 hřebíček a kousek skořice, zalijeme vínem a uzavřeme víčky. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 C.
Brusinky s jablky - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2906x
Brusinky s jablky - příprava: Brusinky přebereme a propláchneme vodou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a celé čtvrtky povaříme ve vodě s cukrem do lehkého změknutí. Vyjmeme je, do šťávy vložíme brusinky a při nízké teplotě je 10 minut povaříme. Scedíme, do šťávy přidáme skořici a citronovou kůru a šťávu a ještě chvilku povaříme.
Broskve naložené v brandy - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2718x
Broskve naložené v brandy - příprava: Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem. Nandáme do skleniček a zalijeme brandy tak, aby bylo ovoce celé ponořené. Uzavřeme víčky a než skleničky uložíme v chladu a temnu, několikrát jimi potřeseme, aby se cukr dobře rozpustil.
Broskvová přesnídávka - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2967x
Broskvová přesnídávka - příprava: Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme pecek a pokrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme krystalový a vanilkový cukr a rozvaříme. Pak je rozmixujeme na kaši, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce vody a povaříme dohusta. Hotovou přesnídávku nalijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Broskvový džem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2720x
Broskvový džem - příprava: Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kastrolu, přidáme kyselinu citronovou a skořici a rozvaříme. Přidáme želírovací přípravek promíchaný s troškou cukru a vaříme, až džem začne rosolovatět, přisypeme cukr a necháme jej rozpustit. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
Broskvová marmeláda s jablky - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3329x
Broskvová marmeláda s jablky - příprava: Broskve spaříme, oloupeme a vypeckujeme, jablka okrájíme a zbavíme jádřinců. Vše pokrájíme, v kastrolu zasypeme 400 g cukru a rozvaříme. Pak směs rozmixujeme ponorným mixérem a za stálého míchání vaříme dál, až zhoustne. Přidáme zbytek cukru a kyselinu citronovou a ještě chvilku povaříme.
Broskvová povidla - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3260x
Broskvová povidla - příprava: Omyté broskve vložíme do širokého kastrolu, podlijeme troškou vody a za stálého míchání rozvaříme. Pak je prolisujeme přes síto, tím odstraníme pecky a slupky. Pyré za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Ke konci varu (povidla už nepadají ze lžíce) přidáme cukr a mícháme ještě tak dlouho, až se rozpustí.
Nektarinkový džem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3821x
Nektarinkový džem - příprava: Oloupané nektarinky vypeckujeme, dužinu nakrájíme na tenké plátky, v míse je zasypeme krystalovým i vanilkovým cukrem a necháme alespoň hodinu odstát. Pak je přendáme do kastrolu, přidáme citronovou šťávu a badyán, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut otočíme dnem vzhůru.
Nektarinkový kompot s mandarinkami - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2210x
Nektarinkový kompot s mandarinkami - příprava: Nektarinky omyjeme, vykrojíme z nich pecky a nakrájíme na měsíčky. Nandáme je do sklenic, proložíme dílky mandarinek a zalijeme cukerným roztokem. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.
Nektarinkový kompot s rumem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2326x
Nektarinkový kompot s rumem - příprava: Omyté nektarinky zbavíme pecek a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do větší mísy, promícháme s cukrem a necháme je stát, až pustí šťávu, občas lehce promícháme. Poté nektarinky přendáme do sklenic, rovnoměrně zalijeme šťávou, kterou pustily, a doplníme rumem. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
- Borůvkový džem se skořicí - recept
- Borůvkový žahour na knedlíky - recept
- Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
- Borůvková marmeláda s citronem - recept
- Pečený ovocný čaj - recept
- Míchaná marmeláda - recept
- Džem z letního ovoce - recept
- Švestková marmeláda z remosky - recept
- Pečená švestková povidla bez míchání - recept
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept