Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny
Jak, čím, vylepšit chuť a vzhled pečeného masa - tipy, rady (cukr)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2476x
Na připravené okořeněné maso nasypeme těsně před pečením velmi tenkou vrstvou práškového cukru, pečené maso bude mít pěknou barvu a šťáva lepší chuť.
Příprava minutek - kdy vložit maso do rozpáleného tuku, aby se dobře propeklo a nezůstalo syrové - rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2313x
Při přípravě minutek nesmí být teplota tuku při vložení masa příliš vysoká, protože jinak se vytvoří na povrchu masa tvrdá kůrka a maso se uvnitř špatně propéká.
Kdy solit maso, které připravujeme jako minutku - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2583x
Maso, které připravujeme jako minutky, osolíme až když je hotové, udrží se tak v něm více šťávy.
Jak to udělat, aby šlo maso lehce odblanit - tipy, rady, doporučení (vřelá voda)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6112x
Když chceme maso rychle odblanit, dáme je na síto a přelijeme vroucí vodou.
Jak vařit, dusit tvrdé maso, aby rychleji změklo - rady, doporučení (ocet)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4309x
Když vaříme nebo dusíme tvrdé maso, přidáme k němu trochu octa, maso pak rychleji změkne.
Jak upravovat tuhé maso ze starých zvířat - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2336x
Maso ze starších zvířat je třeba dát nejprve podusit a potom teprve je upečeme.
Kdy solit naklepané maso - rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2467x
Naklepané maso solíme až těsně před vlastní úpravou, protože sůl pomáhá vyluhovat šťávu z masa. Na povrchu se objeví kapičky a maso se pak špatně peče a opéká, také tuk prská více než je zdrávo.
Jak správně klepat, naklepávat maso - rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4749x
Maso naklepáváme vždy na navlhčeném prkénku, protože suché prkénko z něho vysaje příliš mnoho šťávy;
Proč syrové maso dlouze neoplachovat
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2679x
Syrové maso nikdy dlouho "nepereme" pod vodou, ale jen opláchneme proudem vody. V opačném případě se vyluhuje a ztrácí bílkoviny.
Co se děje s masem při pečení, smažení; s čím při nákupu masa počítat
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4202x
Maso ztrácí tepelnou úpravou 30 - 10 % své původní váhy, nejvíce při pečení a smažení. Proto při nákupu masa pamatujeme i na tuto možnost
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení
- Proč nechávat maso před přípravou odležet
- Z čeho lze připravit masové kuličky do polévky - tipy
- Jak uchovávat zbylé nesnědené maso - rady, doporučení
- Nakládání tuhého masa - tip, rady
- Jak uchovat maso po delší dobu čerstvé a křehké bez použití lednice - postup, návod
- Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení
- Jak to udělat, aby vařené maso, které budeme podávat až další den, zůstalo vláčné - postup, návod
- Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady
- Jak to udělat, co použít, aby mělo maso po upečení pěknou barvu - tipy, rady, doporučení (mléko)
Další rady v kategorii
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chutná marináda na drůbeží maso
-
Čím je možné nahradit maso na cordon bleu
-
Čím naředit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Čím nastavit mleté maso - tipy
-
Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)
-
Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení
-
Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení
-
Co použít při obalování ryby místo vajíčka
-
Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
-
Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější
-
Co se děje s masem při pečení, smažení; s čím při nákupu masa počítat
-
Co udělat s jelením, kančím masem před vařením, úpravou - rady, doporučení
-
Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
-
Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Dopékání pečeně v omáčce v troubě
-
Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)
-
Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma
-
Jak docílit křupavé kůrky u pečené husy - postup, návod
-
Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod
-
Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)
-
Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
-
Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat
-
Jak jednoduše špikovat maso slaninou - tipy, rady
-
Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod
-
Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Jak maso naložit do marinády aby se jí spotřebovalo co nejméně
-
Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
-
Jak nakrájet maso na tenké plátky snadno a jednoduše (mrazák)
-
Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)
-
Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)
-
Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)
-
Jak naložit maso, aby bylo křehké (olej, ocet)
-
Jak naložit řízky, kotlety, aby byly po osmažení měkké (olej, citronová šťáva)
-
Jak naložit zajíce (podmáslí)
-
Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení
-
Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení
-
Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
-
Jak ochutit husu před pečením - rady, doporučení
-
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
-
Jak odstranit sliz z masa - postup, návod
-
Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod
-
Jak odstranit z mletého masa zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)
-
Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)
-
Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)
-
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
-
Jak ošetřit maso před přípravou pokrmu - rady, doporučení
-
Jak osmažit garnáty aby byli chutní
-
Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení
-
Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod
-
Jak péct hodně tučné maso - rady, doporučení
-
Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct maso, aby mělo zlatavou kůrčičku - tipy, rady
-
Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení
-
Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod
-
Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct, upéct malé množství masa - tipy, rady, doporučení (remoska)
-
Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
-
Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak porcovat husu po upečení - postup, návod
-
Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady
-
Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)
-
Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady
-
Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení
-
Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se
-
Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)
-
Jak připravit směs na sekanou, aby se po upečení dobře krájela a nerozpadávala se - tipy, rady, doporučení (bramborová moučka)
-
Jak připravovat chutná restovaná játra
-
Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)
-
Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod
-
Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady
-
Jak rychle uvařit do měkka tuhé maso, drůbeží maso - rady, doporučení (rum, ocet)
-
Jak široké mají být steaky určené na grilování
-
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
-
Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak škubat drůbež - postup, návod
-
Jak smažením ovlivnit lepší chuť masa - rady, doporučení
-
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
-
Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady
-
Jak snadno nakrájet maso na nudličky - tipy, rady
-
Jak snadno oškubat husu - postup, návod
-
Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady
-
Jak správně klepat, naklepávat maso - rady, doporučení
-
Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení
-
Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení
-
Jak správně podávat, servírovat skopové maso - rady, doporučení
-
Jak správně podlévat maso - rady, doporučení
-
Jak správně připravit dušené maso, nač si při dušení masa dávat pozor - rady, doporučení