Potraviny a vaření
Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4434x
Čalamáda ze zelí a paprik - příprava: Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kolečka a vše v míse promícháme. Napěchujeme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme víčky a necháme na chladném místě do
Salát z červené řepy - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2123x
Salát z červené řepy - příprava: Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na tenké nudličky. Očištěné papriky a zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, přidáme řepu, zalijeme
Sterilovaná červená řepa se zelím a křenem - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2688x
Sterilovaná červená řepa se zelím a křenem - příprava: Řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, zelí nakrouháme a cibuli najemno nakrájíme. Vše vložíme do vroucího nálevu a povaříme. Odstavíme a vmícháme
Číst dál: Sterilovaná červená řepa se zelím a křenem - jak udělat, připravit
Lečo jako polotovar - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2822x
Lečo jako polotovar - příprava: Zeleninu očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, osolíme a asi 15 minut za občasného míchání podusíme. Podušenou zeleninu nandáme do sklenic, do každé sklenice dáme 1 lžíci kvalitního oleje,
Sterilované domácí lečo - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3243x
Sterilované domácí lečo - příprava: Očištěnou zeleninu nakrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme cukr, sůl, ocet a olej,
promícháme a 20 minut povaříme. Směs nandáme do sklenic, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5008x
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - příprava: Zeleninu očistíme. Mrkev a celer pokrájíme a chvilku povaříme. Scedíme, nasypeme do velké mísy a přidáme pokrájenou kapii a cibuli. Zeleninu promícháme, naplníme do sklenic,
Číst dál: Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5418x
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - příprava: Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky a spolu s očištěnými cibulkami uvaříme do poloměkka. Do každé skleničky vložíme trochu od každé zeleniny a kousek feferonky, navrch
Číst dál: Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
Sterilovaná zelenina do bramborového salátu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2666x
Sterilovaná zelenina do bramborového salátu - příprava: Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky nebo proužky, promícháme a napěchujeme do skleniček. Zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Číst dál: Sterilovaná zelenina do bramborového salátu - jak připravit, udělat
Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3989x
Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - příprava: Očištěnou mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme, přidáme sůl, cukr, ocet a všechno koření, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina tak akorát potopená, a uvaříme
Číst dál: Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - jak připravit, udělat
Sterilovaná zeleninová směs na špagety - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2646x
Sterilovaná zeleninová směs na špagety - příprava: Očištěnou zeleninu umeleme, promícháme s přípravkem Deko, octem a cukrem a dusíme, až se odpaří tekutina. Ještě zahorka nandáme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 15
Číst dál: Sterilovaná zeleninová směs na špagety - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Zeleninová směs do polévky na sádle - jak připravit, udělat
- Zelenina do polévky bez sterilizace - jak připravit, udělat
- Sterilovaná zelenina do polévky - jak připravit, udělat
- Sterilovaná zelenina v soli - jak připravit, udělat
- Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
- Pikantní hořčice ze zelených rajčat - jak udělat, připravit
- Pikantní zeleninová hořčice - jak připravit, udělat
- Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
- Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
- ► Mangové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)