Potraviny a vaření
► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2767x
Hruškové čatní - příprava: Oloupané a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na kostičky, cibuli najemno, česnek prolisujeme a zázvor nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu smícháme cukr s ovocným octem a přivedeme k varu.
Číst dál: ► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Rebarborové čatní, čatný z rebarbory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2451x
Čatní z rebarbory - příprava: Oloupanou rebarboru nakrájíme na tenké plátky, meruňky na menší kousky a cibuli najemno a vše vložíme do kastrolu. Přidáme ocet a cukr, opepříme, osolíme a vaříme tak dlouho, až se směs rozdusí a
► Rajčatové čatní, čatný se švestkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2075x
Rajčatové čatní se švestkami - příprava: Rajčata, švestky, jablka, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme, vložíme do kastrolu, podlijeme troškou vody, přidáme koření, cukr a ocet a vše vaříme tak dlouho, až se směs rozdusí a zhoustne.
► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3008x
Rajčatové čatní - příprava: Očištěná rajčata a oloupané cibule pokrájíme, vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, kari koření, mletou papriku a sůl a vaříme, až směs zhoustne. Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené jablko,
Číst dál: ► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Čatní, čatný z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3255x
Čatní z červené řepy - příprava: Oloupanou řepu nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a papričku, cukr, ocet a skořici a vaříme, až směs zhoustne. Z
Číst dál: ► Čatní, čatný z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2449x
Křenové čatní - příprava: Očištěná rajčata, cibule a feferonky nakrájíme na menší kousky, vložíme do kastrolu, přidáme nastrouhaný křen, prosolíme a necháme do druhého dne stát. Druhý den přidáme cukr, ocet a koření a pod pokličkou
Číst dál: ► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Cuketové čatní, čatný s jablky a meruňkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2174x
Cuketové čatní s jablky a meruňkami - příprava: Očištěnou cuketu, zralé meruňky a jablko nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme rozinky a koření a podle chuti osolíme. Nandáme do skleniček, zavíčkujeme a
Kořeněný rajčatový kečup - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2235x
Kořeněný rajčatový kečup - příprava: Očištěnou zeleninu a jablka pokrájíme a za občasného zamíchání rozvaříme. Přilijeme ocet a ještě 5 minut povaříme. Pak přidáme cukr, sůl a koření a ještě vaříme asi půl hodiny. Směs
Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2521x
Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - příprava: Očištěná rajčata, jablka a cibuli pokrájíme a 20 minut povaříme. Přidáme rozinky, rajčatový protlak, cukr, ocet, sůl, mletou papriku a skořici a za častého míchání hodinu podusíme.
Číst dál: Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - jak připravit, udělat
Kečup z jablek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2077x
Kečup z jablek - příprava: Jablka, oloupaný česnek a oloupanou cibuli umeleme, přidáme cukr, ocet, kari koření a
Další rady a tipy v této kategorii:
- Pikantní kečup s feferonkami - jak připravit, udělat
- Rajčatový kečup s paprikami a jablky - jak připravit, udělat
- Rajčatový kečup s paprikami - jak připravit, udělat
- Lehce pikantní kečup - jak připravit, udělat
- Domácí kečup - jak připravit, udělat
- Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
- Ořechový kompot s vanilkou - jak připravit, udělat
- Kompot ze zelených ořechů - jak připravit, udělat
- Zavařené zelené ořechy - jak zavařit, udělat
- Ořechy v medu - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)