Potraviny a vaření
Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4045x
Nemáte-li kastrolek či hrnec, špagety můžete uvařit i v kávovaru. Vše v kuchyni je jen o fantazii ; )
Číst dál: Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
Marocké koření - suroviny, ingredience, složení
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4506x
Domácí marocké koření - složení: na domácí marocké koření smíchejte 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 2 a 1/2 lžičky římského kmínu a 2 a 1/2 lžičky koriandru, 1 a 1/4 lžičky nového koření a 1 a 1/4 lžičky zázvoru a po 3/4 lžičce chilli a skořice.
Skořicové pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2263x
Skořicové pomeranče - recept: Pomeranče omyjte, oloupejte, nakrájejte na plátky a rozložte na talíře. Ředkvičky nakrájejte na velmi tenké plátky a proložte je jimi. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužninou a vše přidejte k pomerančům a ředkvičkám. Přelijte citronovou šťávou a před podáváním posýpejte cukrem a skořicí.
Číst dál: Skořicové pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Marocké kuře - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2806x
Marocké kuře - recept: Troubu předehřejte na 180 °C. Do každého kusu masa udělejte několik zářezů. Maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citrónovou kůru a šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryjte misku alobalem a dejte do trouby, pečte 20 minut. Podávat můžete například s kuskusem, ten připravte podle návodu na obalu, poté ho vsypte do velké misky a promíchejte se zbylými ingrediencemi. Navrch na porci položte maso.
Číst dál: Marocké kuře - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zeleninový kuskus s kořením ras el hanout - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2927x
Zeleninový kuskus s kořením ras el hanout - recept: V hrnci na středně velkém plameni osmahněte na oleji najemno nasekaný česnek. Přidejte směs koření, promíchejte a minutu povařte. Přidejte sůl, pět šálků vody, oloupanou a na čtvrtky nakrájenou zeleninu, všechnu kromě rajčat. Přiveďte k varu a přimíchejte hrách zbavený nálevu a osušený.
Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2729x
Jehněčí kebab, marináda - recept: Promixujte všechny suroviny na marinádu, tou poté potřete maso a napíchejte ho na špejle. Vložte do misky nebo pekáče, zakryjte a nechte v chladu pár hodin odpočívat. Poté kebab osolte a grilujte ze všech stran asi 10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed svědě růžové.
Číst dál: Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3390x
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept: V hrnci zahřejte olej a za častého míchání osmahněte celer s cibulí. Po deseti minutách poprašte kmínem a smažte ještě minutu. Zvyšte plamen, přilijte vývar, přidejte rajčata a cizrnu, opepřete. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posýpejte trochou kůry a sekanými bylinkami.
Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 16. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2153x
Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept: Předehřejte troubu na 220°C. Tofu nakrájejte na 2,5cm kostky a dejte je do mělkého pekáče. Smíchejte dohromady česnek, hoisin omáčku, sójovou omáčku, sherry ocet, chilli omáčku, med a sezamový olej.
Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 16. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2182x
Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept: ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na něj na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, zaprašte mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečné. Maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou.
Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: úterý 8. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2804x
Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept: troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem. 2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava
- Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak, čím zabránit připálení koláče - tipy, rady, doporučení (alobal)
- Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)