Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Sladkokyselá kuřecí křidélka - recept, postup, návod

Sladkokyselá kuřecí křidélka - recept: Kuřecí křidélka očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a křidélka osmažíme dozlatova, aby hezky křupala. Osolíme je a opepříme. V míse smícháme med, sójovou omáčku a pomerančovou šťávu. Omáčkou přelijeme křidélka v pánvi, přidáme nastrouhanou mrkev a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Číst dál: Sladkokyselá kuřecí křidélka - recept, postup, návod

Kandovaná zelenina s medem - recept, postup, návod

Kandovaná zelenina s medem - recept: Hlávkové zelí nakrájíme na široké nudlíčky, omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Kedluben, mrkev a pórek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme vodu se solí a všechnu zeleninu (kromě pórku) 5 minut vaříme. Necháme okapat. Zeleninu osmahneme na pánvi na másle dozlatova, aby změkla. Když je skoro hotová, přidáme pórek, který také osmahneme. Přilijeme med a vše dobře promícháme. Osolíme a opepříme.

Číst dál: Kandovaná zelenina s medem - recept, postup, návod

Salát z tresky s medem - recept, postup, návod

Salát z tresky s medem - recept: Vodou omyjeme sůl z povrchu tresky a rybu vložíme na 24 až 32 hodin do nádoby s velkým množstvím studené vody. Vodu během namáčeni několikrát vyměníme a tresku nakonec dobře osušíme. Salát omyjeme a nakrájíme na nudličky. Odložíme stranou. V míse našleháme vajíčko s medem a vodou. Smícháme mouku, droždí a špetku soli. Za stálého míchání přidáme vajíčko. Filety z tresky obalíme ve směsi vajíčka a medu.

Číst dál: Salát z tresky s medem - recept, postup, návod

Kapverdský salát - recept, postup, návod

Kapverdský salát - recept: V salátové míse smícháme salát, špenát a řeřichu. Rozdělíme zeleninu na talíře. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na plátky a položíme na salát. Všechny suroviny na octovou zálivku dobře promícháme v míse a k salátu podáváme samostatně v omáčníku. Tento recept pochází ze Senegalu, kde salát slouží jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu. Můžeme použít různé druhy zeleniny.

Číst dál: Kapverdský salát - recept, postup, návod

Medová majonéza - recept, postup, návod

Medová majonéza - recept: Do nádoby šlehače dáme žloutek a postupně přidáváme med, sůl, ocet, hořčici a bílý pepř. Všechny suroviny dobře smícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme polovinu oleje, dokud majonéza nezhoustne. Nakonec pomalu přidáme citronovou šťávu, zbytek oleje a sníh z bílku.

Číst dál: Medová majonéza - recept, postup, návod

Zázvorová omáčka s medem - recept, postup, návod

Zázvorová omáčka s medem - recept: Do misky dáme zázvor, česnek, sůl, pepř, citronovou či limetkovou kůru, med a olej. Dobře promícháme dřevěnou vařečkou. Přilijeme šťávu z limetky nebo citronu a propracujeme, až je omáčka hladká. Před podáváním přidáme petržel.

Číst dál: Zázvorová omáčka s medem - recept, postup, návod

Sladká omáčka s kari a medem vhodná k luštěninám, zelenině i masu - recept, postup, návod

Sladká omáčka s kari a medem - recept: Do mísy dáme smetanu, med, ocet, kari, kmín, sůl a dobře smícháme. Přidáme koriandr nebo petrželku. Mísu přikryjeme a necháme v ledničce, dokud omáčku nebudeme podávat. Tato omáčka se hodí hlavně k hrášku, fazolím, bobům, mrkvi, řepě, ředkvičkám a bramborům. Můžeme ji podávat také s masem či rybami.

Číst dál: Sladká omáčka s kari a medem vhodná k luštěninám, zelenině i masu - recept, postup, návod

Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept, postup, návod

Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept: Mango oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s citronovou šťávou. V kastrůlku zahřejeme med a pomerančovou šťávu. Ochutíme špetkou soli, hořčicí a smetanou ke šlehá ní. Dobře promícháme a přidáme čerstvý sýr. Do směsi smetany a medu nasypeme kousky manga. Tato omáčka výborně zdůrazní chuť masových jídel.

Číst dál: Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept, postup, návod

Jogurtová zálivka s medem - recept, postup, návod

Jogurtová zálivka s medem - recept: V míse smícháme bílý jogurt a med. Přidáme pepř a sůl a vymícháme do jemna. Chuť této zálivky dál vylepšíme, pokud těsně před podáváním přisypeme pažitku.

Číst dál: Jogurtová zálivka s medem - recept, postup, návod

Medová zálivka vhodná na všechny druhy salátů - recept, postup, návod

Medová zálivka vhodná na všechny druhy salátů - recept: Do mísy dáme olej, citronovou šťávu, med, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Všechny suroviny dobře smícháme. Tato zálivka je velmi jednoduchá a hodí se dobře ke všem druhům salátů. V ledničce ji můžeme v uzavřené skleněné nádobě uchovat i několik dnů.

Číst dál: Medová zálivka vhodná na všechny druhy salátů - recept, postup, návod

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny