Potraviny a vaření
Jak, čím vyčistit, umýt připálené pánve - tipy, rady, doporučení (coca-cola)
Zveřejněno: sobota 24. říjen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4768x
Coca-cola čistí spálené pánve. Spáleninu zalijete Colou a opláchnete, rychleji to jde, když hrnec zahřejete nad hořákem.
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: úterý 13. říjen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6789x
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept: zpracujte těsto z níže uvedených surovin do takové konzistence, aby se dalo lžící roztírat na pečící papír, cílem je vytvořit oválky podobné těm originálním. Péci na 190°C asi 15 minut, nechat dojít na plechu. Doba pečení závisí na tom, jak tenké sušenky jsme vytvořili.
Číst dál: Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jablečné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pondělí 12. říjen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2962x
Jablečné placky - recept: nejprve si oloupeme jablka a poté je nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud jsou příliš šťavnatá, tak je vymačkáme. Dáme je do misky, přidáme skořici, vejce, cukr a strouhanku podle potřeby na zahuštění a umícháme hladké těstíčko. Poté na pánvi rozehřejeme olej a lžící z těstíčka budeme tvořit placičky, které osmažíme dozlatova. Nakonec placičky pocukrujeme a ještě teplé podáváme.
Číst dál: Jablečné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jak vyrobit, udělat energetické tonikum z aloe, medu a citronu vhodné při redukční dietě - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 11. říjen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2468x
Každodenní pití šťávy z aloe působí jako účinná přírodní detoxikace. Navíc jelikož její energetická hodnota je necelých 30 kcal na 100 ml šťávy, je vhodná pro osoby držící redukční dietu.
Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod
Zveřejněno: neděle 27. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 47752x
Zavařování ořechů: jádra ořechů řádně vysušíme. Sklenice musí být taky dobře vysušené. Jádra nasypeme do sklenic a zavíčkujeme. Na ořechy by měla být nová víčka, která můžeme příště použít při zavařování různých kompotů. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, nalijeme vodu tak, aby sklenice byly do poloviny ponořené. Sterilujeme 10 minut od bodu varu, jen aby chytlo víčko.
Číst dál: Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod
Plněné zelné listy mletým masem (golubce) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 23. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3412x
Plněné zelné listy mletým masem (golubce) - recept: Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Důkladně prohněteme. Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme, aby se lépe odlupovaly. Hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy postupně odlupovat a změknout.
Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky
Zveřejněno: středa 23. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4117x
Existují dorty, které jsou chutné a krásné. My vám ale tady ve webu ukážeme ELITNÍ dorty, které je škoda sníst.
Číst dál: Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky
Sušená rajčata - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 23. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3312x
Sušená rajčata - recept: na plech rozložte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou. Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C – sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.
Číst dál: Sušená rajčata - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
Zveřejněno: úterý 22. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5084x
Víčko zavařovačky můžete překrýt papírem, krajkou, plátýnkem nebo pytlovinou, ideální je novou „čepičku“ přichytit na víčko trochou lepidla. Kromě toho si můžete připravit motouzky, mašle a gumičky, ale speciální pozornost věnujte výrobě štítků. Ty by měly samozřejmě dobře vypadat a měly by sdělovat, co sklenice obsahuje a ve kterém roce to bylo vyrobeno.
Číst dál: Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
Pudink s malinami a posýpkou z rozdrcených sušenek - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: úterý 22. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2135x
Pudink s malinami a posýpkou z rozdrcených sušenek - recept: Smíchejte sušenky, máslo a cukr. Do každé sklenice vsypte 1/4 hrnku sušenkové směsi a dobře utěsněte. Vysypte pudink do mléka a uvařte dle návodu. Nechte trochu zchladnout a zalijte 1/4 sklenice. Poté naskládejte vrstvu malin a dolijte pudinkem do vrchu. Ozdobte trochou sušenkové drtě a malinami. Vložte do lednice aspoň na 30 minut a poté podávejte.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Sezamové sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Čisticí prostředek, pasta na připálené plechy, hrnce a kastrolky
- Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod
- Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
- Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak se najíst z talířku bez jeho zašpinění (potravinová folie na povrch)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)