Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak, čím vyčistit, umýt připálené pánve - tipy, rady, doporučení (coca-cola)

Coca-cola čistí spálené pánve. Spáleninu zalijete Colou a opláchnete, rychleji to jde, když hrnec zahřejete nad hořákem.

Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept: zpracujte těsto z níže uvedených surovin do takové konzistence, aby se dalo lžící roztírat na pečící papír, cílem je vytvořit oválky podobné těm originálním. Péci na 190°C asi 15 minut, nechat dojít na plechu. Doba pečení závisí na tom, jak tenké sušenky jsme vytvořili.  

Číst dál: Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jablečné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jablečné placky - recept: nejprve si oloupeme jablka a poté je nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud jsou příliš šťavnatá, tak je vymačkáme. Dáme je do misky, přidáme skořici, vejce, cukr a strouhanku podle potřeby na zahuštění a umícháme hladké těstíčko. Poté na pánvi rozehřejeme olej a lžící z těstíčka budeme tvořit placičky, které osmažíme dozlatova. Nakonec placičky pocukrujeme a ještě teplé podáváme.

Číst dál: Jablečné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak vyrobit, udělat energetické tonikum z aloe, medu a citronu vhodné při redukční dietě - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Každodenní pití šťávy z aloe působí jako účinná přírodní detoxikace. Navíc jelikož její energetická hodnota je necelých 30 kcal na 100 ml šťávy, je vhodná pro osoby držící redukční dietu.

Číst dál: Jak vyrobit, udělat energetické tonikum z aloe, medu a citronu vhodné při redukční dietě -...

Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod

Zavařování ořechů: jádra ořechů řádně vysušíme. Sklenice musí být taky dobře vysušené. Jádra nasypeme do sklenic a zavíčkujeme. Na ořechy by měla být nová víčka, která můžeme příště použít při zavařování různých kompotů. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, nalijeme vodu tak, aby sklenice byly do poloviny ponořené. Sterilujeme 10 minut od bodu varu, jen aby chytlo víčko.

Číst dál: Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod

Plněné zelné listy mletým masem (golubce) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Plněné zelné listy mletým masem (golubce) - recept: Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Důkladně prohněteme.   Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme, aby se lépe odlupovaly. Hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy postupně odlupovat a změknout.

Číst dál: Plněné zelné listy mletým masem (golubce) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky

Existují dorty, které jsou chutné a krásné. My vám ale tady ve webu ukážeme ELITNÍ dorty, které je škoda sníst.  

Číst dál: Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky

Sušená rajčata - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sušená rajčata - recept: na plech rozložte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou. Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C – sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.

Číst dál: Sušená rajčata - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy

Víčko zavařovačky můžete překrýt papírem, krajkou, plátýnkem nebo pytlovinou, ideální je novou „čepičku“ přichytit na víčko trochou lepidla. Kromě toho si můžete připravit motouzky, mašle a gumičky, ale speciální pozornost věnujte výrobě štítků. Ty by měly samozřejmě dobře vypadat a měly by sdělovat, co sklenice obsahuje a ve kterém roce to bylo vyrobeno.

Číst dál: Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy

Pudink s malinami a posýpkou z rozdrcených sušenek - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pudink s malinami a posýpkou z rozdrcených sušenek - recept: Smíchejte sušenky, máslo a cukr. Do každé sklenice vsypte 1/4 hrnku sušenkové směsi a dobře utěsněte. Vysypte pudink do mléka a uvařte dle návodu. Nechte trochu zchladnout a zalijte 1/4 sklenice. Poté naskládejte vrstvu malin a dolijte pudinkem do vrchu.   Ozdobte trochou sušenkové drtě a malinami. Vložte do lednice aspoň na 30 minut a poté podávejte.

Číst dál: Pudink s malinami a posýpkou z rozdrcených sušenek - recept, postup, návod, příprava, suroviny,...

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny