Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak skladovat čerstvé bylinky aby neuvadly a daly se použít?

Bylinky zůstanou dlouho čerstvé. Zahradní bylinky vám vydrží v lednici déle čerstvé, když je vložíte do mrazícího sáčku, ten nafouknete, uzavřete a uložíte do zeleninové přihrádky v ledničce. Bylinky samozřejmě můžete i velmi dobře v sáčcích zamrazit.

Číst dál: Jak skladovat čerstvé bylinky aby neuvadly a daly se použít?

Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení

Papírové kartony na vejce jsou ideální živnou půdou pro bakterie. Proto vejce ihned po nákupu přendejte do pro ně určené přihrádky v ledníčce a obalový karton zahodte.

Proč neskladovat jablka, hrušky a rajčata s ostatním ovocem a zeleninou

Jablka, hrušky a rajčata vylučují během zrání ethylen. Tento plyn zase urychluje proces zrání dalších druhů ovoce a zeleniny. Když tedy položíte třeba banány, kiwi nebo salátové okurky vedle jablek, dozrají, ale také se mohou zkazit rychleji. Ovoce a zeleninu proto neházejte bez ladu a skladu do jednoho koše, ale skladujte je pěkně odděleně.

Jak zabránit zčernání příboru pomocí křídy na tabuli

Aby se stříbrný příbor lesknul. Uložíte-li ke stříbrnému příboru kus obyčejné křídy, nestane se, aby hned po vyčištění stříbrný příbor zčernal.

Příliš tuhé třené těsto, jak ho vylepšit a udělat měkčí - tipy, rady

Jestliže je třené těsto příliš husté, přidejte k němu po lžících trošku mléka.

Jak vylepšit koláč, jak udělat zlatavou krustu na koláči

Tvarohový koláč potřete asi 10 minut před koncem pečení oslazeným mlékem. Tak se na povrchu vytvoří chutný zlatavý povlak.

Salmonelóza z vajec - jak se nenakazit při manipulaci s vejcem

Než ušleháte sníh z bílků, nevybírejte nikdy vaječnou skořápkou kousky žloutků z bílku určeného k ušlehání. Použijte raději lžičku.

Jak vyrobit čokoládové lupínky, čokoládové lístky na dort - postup, návod

Jak vyrobit čokoládové lupínky či chcete-li čokoládové lístky na dort. Vyrobte si čokoládové lístky na ozdobení dortu: Hladké jedlé omyté lupínky, například z citronové meduňky, potřete po jedné straně rozpuštěnou čokoládou, položte na alobal nebo na papír na pečení a nechte v ledničce ztuhnout. Potom přírodní lupínky opatrně odstraňte a těmi čokoládovými ozdobte povrch, případně také boční plochy dortu.

Jak odlepit přilepené těsto z válu, z válečku na válení těsta

Těsto z válu uvolněte nití. Když se vám rozválené těsto přilepí k válu, vezměte delší kousek bílé nitě oběma rukama, napněte ji, připravte na vál a podtáhněte pod přilepeným těstem.

Jak rozpéct staré koblihy, aby chutnaly jak čerstvé

Koblihy zbylé ze včerejška budou chutnat skoro jako čerstvě usmažené, jestliže je dáte krátce rozpéct do mikrovlnky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny