Potraviny a vaření
Čím nahradit jíšku, abychom se při zahušťování pokrmů vyhnuli použití tuků
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6549x
Klasickou jíšku můžeme nahradit v polévkách i omáčkách umletými vločkami nebo bramborovou kaší, a tím se vyhneme použití tuku.
Čím zahustit guláš, aniž bychom použili mouku
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9204x
Při vaření guláše, místo normálního zahuštění (mouka s vodou) raději nastrouháme suchý chléb nebo zahustíme bramborovou kaší. Guláš má pak výbornou chuť.
Jak to udělat, aby se při vaření smetanová omáčka nesrazila
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6064x
Aby se smetanová omáčka nesrazila, přidáme do smetany lžičku cukru.
Jak to udělat, aby jíška při zahušťování netvořila hrudky
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3538x
Aby jíška netvořila hrudky při zahušt'ování, mouku osolíme.
Jak rozlousknout lískový ořech snadno a rychle - postup, návod
Zveřejněno: úterý 23. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7744x
Jak snadno rozbít a rozlousknout lískový ořech? Matka od 16 mm šroubu se položí na pevné místo, špička ořechu se vloží směrem dolů do matky a kladívkem se klepne na oříšek. Ten se krásně a snadno otevře.
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4631x
Také máte prolbém oddělit žloutek od bílku? Je to velmi jednoduché. Vajíčka vyklepněte do talířku všechna a do malé PET lahve snadno nasajte celé žloutky.
Číst dál: Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
Jak oloupat jablko během 5 sekund pomocí akuvrtačky - video
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4372x
Taky vás loupání jablek nebaví a zdá se vám hrozně zdlouhavé. S tím nelze než souhlasit. Pokud chcete oloupat jablko během 5 sekund, stačí použít akuvrtačku.
Číst dál: Jak oloupat jablko během 5 sekund pomocí akuvrtačky - video
Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7922x
Taky (stejně jako já) nesnášíte loupání česneku a přemýšlíte jak si to usnadnit, aby loupání česneku byla radost? Řešení je přitom velmi jednoduché. Stačí dát paličku česneku do skleničky od marmelády a chvilku třást. Jednotlivé stroužky se od sebe oddělí a oloupu se.
Číst dál: Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
Jak zabránit prskání oleje při smažení jídla - tipy, rady, návod
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9472x
Smažíte a olej vám prská všude okolo? Už nemusí. Před tím, než nalijete olej na pánvičku na ni nasypte trošku soli.
Čím nahradit váleček na těsto v kuchyni - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5977x
Chcete péci a s hrůtou jste zjistili, že nemáte doma váleček na těsto? Řešení je jednoduché. Stačí použít láhev od vína.
Číst dál: Čím nahradit váleček na těsto v kuchyni - tipy, rady, doporučení
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
- Jak zpomalit zrání banánů pomocí potravinové folie
- Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
- Jak zabránit vystříknutí nápoje z plechovky - tipy, rady, návod
- Kvašený baršč z řepy - recept, návod, postup výroby, účinky na zdraví člověka
- Co použít proti potravinovým molům ve spíži - postup, návod (ocet)
- Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
- Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
- Jak snadno a rychle dostat kávu z mlýnku na kávu bez použití lžičky (a ztupení sekacího nože)
- Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)