Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit ohřátí vína při držení sklenice v ruce

Vinnou sklenku držte vždy za tenkou stopku, tak se nebude víno ve sklenici ohřívat teplem vašich prstů a dlaně, zůstane tak správně vychlazené.

Jak skladovat kakao aby neztratilo aroma - tipy, rady, návod

Kakao neztratí aroma. Koupíte-li kakaový prášek v papírovém obalu, měli byste ho raději ihned přesypat do vzduchotěsně uzavíratelné sklenice. Jinak by časem zcela ztratilo své aroma.

Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod

Receptů na koktejl, kam se přidává bazalka v kombinaci s ovocem a alkoholem, je celá řada. Uvádíme proto ingredience, které použil barman v pořadu Kouzelné bylinky. Poměry tekutin si namíchejte podle sebe anebo podle přání vašich hostů. Doporučujeme ale použít méně alkoholu a více nealkoholických přísad. Suroviny na bazalkový alkoholický drink, koktejl: kuličky hroznového vína, lístky bazalky, led, gin, citronová šťáva, cukrový sirup. Recept: vychlaďte skleničku – doporučujeme vložit do ní hrst rozdrcených kostek ledu. Do šejkru vložíme pár kuliček hroznového vína, lístky bazalky, vše rozmačkáme a zasypeme kostkami ledu. Přidáme jeden díl ginu, jeden díl citronové šťávy a poloviční díl cukrového sirupu. Vše protřepeme v šejkru po dobu 20 sekund. Nalijeme do koktejlové sklenice nejlépe přes dvojité sítko a ozdobíme lístky bazalky.

Ranní kaše s ovocem se semínky a ořechy - recept, postup, návod

Suroviny na ranní kaši s ovocem: slunečnicová, dýňová a lněná semínka, nakrájené sušené meruňky, sušené brusinky, pohanka, ovesné vločky, lískové a vlašské ořechy, bílý mák, med, banán, jahody. Postup: vše smícháme, zakapeme medem a zalijeme pramenitou vodou. Necháme stát přes noc. Ráno přidáme nakrájené ovoce a zamícháme. Recept můžeme samozřejmě obměňovat dle chuti, doporučujeme použít sezónní ovoce ze zahrádky, jako je například angrešt, rybíz, meruňky, hrušky.

Číst dál: Ranní kaše s ovocem se semínky a ořechy - recept, postup, návod

Vaječný svitek - proč by se měl dělat před smažením tenký?

Vaječný svitek dělejte tenký. Vyhnete se tak skutečnosti, že vaječný svitek po prosmažení často bývá uvnitř neprosměžený. Je tedy nutné buď aby byl tenký nebo aby se dlouho prosmažil, což není zdravé. 

Jak přesypat kávu z mlýnku do skleničky bez rozsypání

Melete si doma kávu a při jejím přemisťování do skleničky máte problém? Už nemusíte. Po mletí kávu vysypte z mlýnku na papír A4, papír i s kávou podélně ohněte, špičku ohybu dejte do ústí skleničky a nahnutím papíru kávu vysypte do skleničky. Kávu dávejte vždy do hermeticky uzavíratelné skleničky, aby z ní nevyprchalo aroma. 

Jak zabránit slepení špaget po uvaření

Špagety se vám neslepí, když do nich nalijete trošku oleje. Použijte olivový olej. Je chutný a velmi zdravý. 

Jak nabrat špagety z hrnce, kastrolku snadno a rychle - rady, postup, návod

Uvařené špagety vytáhnete z hrnce nebo kastrolku tak, že na ně použijete naběračku na špagety. Stojí několik korun a využijete ji desítky let. 

Číst dál: Jak nabrat špagety z hrnce, kastrolku snadno a rychle - rady, postup, návod

Jak vložit potraviny do vroucí vody bez popálení a vystříknutí vody

Potraviny, které chcete následně vložit do vroucí vody dávejte na menší plitký talíř. Následně pokličku kastrolku jen nad kastrolkem nahněte (v ostrém úhlu) mezi kastrolek a nahnutou pokličku vsuňte talířek s potravinou, pokličku přiklopte na talířek a talířek vyjměte. Pokud vystříkne vařící tekutina, tak na pokličku, ne na vás. 

Jak snadno a rychle otevřít sáček se špagetami bez nože, nůžek

Sáček se špagetami otevřete velmi snadno bez použití jakýkoliv nástrojů tak, že ho chytnete vertikálně a silně s ním uhodíte o linku. Špagetami tak igelitový obal protrhnete. Nemusíte se obávat polámání špaget. Díky tomu, že jsou všechny u sebe a všechny najednou prorazí plastový obal, tak se nepolámou. 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny