Potraviny a vaření
Mátové sušenky - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pátek 1. srpen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3610x
Mátové sušenky - recept: 350g hladké mouky, 200g cukru, 200g másla, 2 celá vejce, prášek do pečiva, 100g mandlových lupínků, 100g čokolády na vaření rozsekat, velká hrst čerstvé máty - nakrájet na jemno. Vytvořte těsto, vyválejte a tvořte různé tvary sušenek. Tvary dejte na pečící papír. Pečte cca. 15 minut při 170°C. Všem moc chutnají.
Zavařování okurek v myčce na nádobí - postup, návod, zkušenosti, informace
Zveřejněno: čtvrtek 31. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5263x
Zavařování okurek v myčce na nádobí - postup: sklenice naplňte obvyklým způsobem a uzavřete. Sklenice doporučujeme očistit od nálepek. Vložte do myčky, spusťte program 70°C na 90 minut. Pochopitelně nepřidávejte žádný čistící prostředek či tabletu. Když se program ukončí, myčku neotvírejte, nechte sklenice v myčce nejdříve vychladnout až potom otevřete a vyberte. Pak už jen uložit do tmavé místnosti …
Číst dál: Zavařování okurek v myčce na nádobí - postup, návod, zkušenosti, informace
Jak rychle ochladit pivo nebo jiný nápoj v ledničce - postup, návod, tipy, rady
Zveřejněno: čtvrtek 31. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8588x
Rychlé ochlazení piva v ledničce - a zase jsme u ledničky a piva. Zapomněli jste si dát nachladit a máte žízeň? Tak pivčáka obalte do mokrého ubrousku a za čtvrt hodiny už se můžete vesele osvěžovat.
Číst dál: Jak rychle ochladit pivo nebo jiný nápoj v ledničce - postup, návod, tipy, rady
Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
Zveřejněno: čtvrtek 31. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4929x
Místo v lednici - pořád vám někdo nadává, že si nemá kvůli vašim lahváčům kam dát svůj nízkotučný jogurt? Zkuste svorku na dokumenty a jste v klidu. A jogurt taky.
Číst dál: Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
Kde v lednici skladovat zeleninu, ovoce a salát
Zveřejněno: neděle 13. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3441x
Zelenina, ovoce a salát zase patří do nejnižší přihrádky chladničky, protože skleněná deska nad ní zadržuje částečně chlad.
Víte, které místo v lednici je nejvhodnější pro skladovat mléčných výrobků?
Zveřejněno: neděle 13. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3106x
Mléko a mléčné výrobky, sýr a hotová jídla, která mají být jen mírně chlazená, uskladňujeme do poliček ve dveřích, protože tam je o něco tepleji.
Jak, kde a proč uchovávat, skladovat v lednici ryby a maso
Zveřejněno: neděle 13. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3748x
Ne všude v chladničce je stejně chladno. Každá potravina má v chladničce své vhodné místo, protože teplota v ní může kolísat od plus dvou stupňů do minus osmi stupňů. Maso a ryby proto uchováváme na nejstudenějším místě, tedy v nejspodnější přihrádce hned nad skleněnou deskou, protože teplota klesá směrem dolů.
Jak vyrobit domácí bylinkový olivový olej snadno a rychle (zamražení do tvořítek na led)
Zveřejněno: neděle 6. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3958x
Bylinky natrhejte, nasekejte, rozdělte do tvořítek na led, zalijte olivovým olejem a nechte zmrazit. Bylinkový olej zbělá a kostky pak v zimě můžete přidávat do polévek, omáček, k těstovinám, rýži.
Číst dál: Jak vyrobit domácí bylinkový olivový olej snadno a rychle (zamražení do tvořítek na led)
Jak uchovávat, skladovat konzervy v bytě a jak rozpoznat jejich použitelnost
Zveřejněno: neděle 6. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5202x
Konzervy. Uchováváme je na suchém, vzdušném a chladném místě. Jsou li plechovky vypouklé nebo obsah konzervy je kalný a nakyslý, je konzerva pro zdraví a život nebezpečná.
Jak, čím vyčistit zašlou konvici od čaje, kávy - postup, návod (tableta na čištění zubní protézy)
Zveřejněno: neděle 29. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7404x
Konvice, jež mají v důsledku stálého užívání uvnitř patinu od čaje nebo kávy, vyčistíme pomocí tabletky na čištění zubních protéz, kterou hodíme do konvice a zalijeme horkou vodou.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak, čím odstranit, zmírnit zápach z rozpáleného tuku při smažení (petrželová nať)
- Jak, čím zabránit stříkání tuku z pánve při smažení (sůl)
- Jak, čím zabránit stříkání tuku z pánve při smažení (cedník)
- Jak lépe naostřit nože? Pomůže vám solný roztok..
- Kopřivové pesto - recept, návod, postup výroby
- Mandlové mléko - recept, postup, návod na výrobu
- Jak urychlit kynutí těsta pomocí horké vody
- Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod
- Jak odstranit vodní kámen z konvice pomocí octu, citronové šťávy - postup, návod
- Jak skladovat maso při odmrazování mrazáku
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)