Potraviny a vaření
Jak, čím vrátit lesk dřevěným rukojetím od příborů - postup, návod (olej)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3129x
Příbory s dřevěnou rukojetí, které jsou bez lesku, občas potřeme stolním olejem.
Jak to udělat, aby bylo sklo po umytí lesklé - postup návod (voda s octem a solí)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4685x
Skleněné nádobí myjeme v teplé vodě s octem a solí, krásně se pak leskne.
Jak, čím odstranit skvrny z teflonové pánve - postup, návod (prášek do pečiva)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7507x
Skvrny z teftonových pánví se speciálními povlaky zmizí, necháme-li v nich 15 minut vařit šálek vody s dvěma lžičkami prášku do pečiva a nakonec je vypláchneme.
Jak, čím vyčistit litinovou pánev - postup, návod (olej)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5773x
Litinové pánve čistíme jen horkou vodou a pak přetřeme jedlým olejem.
Jak vyčistit nerezové nádobí pomocí hadříku a jedlé sody - postup, návod
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10806x
Chromované nerezové nádoby čistíme hadříkem s jedlou sodou a potom vyleštíme.
Jak, čím vyčistit pánev na smažení - postup, návod (papír a sůl)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6960x
Pánev na smažení čistíme ještě za tepla bílým papírem a solí. Jídlo v ní se pak nebude připalovat. Připravujeme-li na pánvi ryby, vyčistíme ji vyvařeným čajem a tak ji zbavíme rybího pachu.
Jak, čím vyčistit smaltované nádobí - postup, návod (sodný nebo mýdlový roztok)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9260x
Smaltované nádobí bude opět čisté, jestliže je vymyjeme sodným nebo mýdlovým roztokem a vypláchneme vodou. Zevnitř ztmavlé hrnce vyvařte vodou s listy rebarbory.
Jak, čím vyčistit smaltované a porcelánové nádobí - postup, návod (pomerančová, citronová šťáva)
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4110x
Smaltované a porcelánové nádoby se dobře vyčistí pomerančovou nebo citronovou šťávou.
Jak, čím vyčistit zašlé nádobí od čaje
Zveřejněno: středa 11. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7030x
Lžičky a hrníčky od čaje se krásně umyjí a vyčistí obyčejnou kuchyňskou solí.
Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pondělí 9. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3481x
Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - suroviny:1 kg hovězí kližky, 100 g špeku, 200 g žampionů, 3 větší mrkve, 4 středně velké cibule, 20 nakládaných perličkových cibulek, několik stroužků česneku (podle chuti), 3 lžíce rajského protlaku, 500 ml silného hovězího vývaru, olivový olej, tymián, rozmarýn, bobkový list, kousek másla, mouka, celý černý pepř sůl a půl litru kvalitního červeného vína (např. Pinot Noir, Cabernet Sauvignon nebo Merlot; obecná rada pro výběr vína vhodného při vaření zní: použijte takové, které vám chutná a druhou lahev si otevřete k jídlu).
Číst dál: Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - recept, postup, návod na výrobu
Další rady a tipy v této kategorii:
- Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
- Rozmarýnové víno - recept, postup, návod na výrobu
- Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
- Kamilčina bylinková polévka - recept, postup, návod výroby
- Jak sníst kiwi bez loupání - postup, návod
- Likér z ořešáku, ořechu - recept, postup, návod na výrobu
- Pálenka z ořešáku, ořechu - recept, postup, návod na výrobu
- Makarony s omáčkou ze syrových rajčat - recept, postup, návod na výrobu
- Čím nahradit tabletu do myčky když vám dojde
- Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)