Potraviny a vaření
Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10978x
Chilli papričky budou méně pálivé: někdy narazíte na extrémně pálivé chilli papričky. Aby se vůbec daly konzumovat, uložte je zhruba na 20 minut do sklenice s vodou. Nakonec z nich jen odstraňte zrníčka.
Jak zabránit slepení palačinek po smažení
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3644x
Aby se palačinky, které pokládáte na sebe, vzájemně neslepily, prokládejte je archem kuchyňské papírové utěrky nebo ubrouskem.
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5349x
Opékáni masa úplně bez tuku: na pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár lžic minerálky a přiveďte ji k varu. Pak vložte maso a opékejte. Průběžně přilévejte vodu, aby se maso nepřipeklo.
Toast ochucený rajčetem jako příloha k salátům a pečenému masu - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3244x
Výborný rajčetem ochucený toast - skvělá příloha k salátům nebo k pečenému masu: Krajíčky chleba opečte dokřupava v olivovém oleji na pánvi. Překrojte rajče a rozříznutou plochou potřete opečený chléb. Potom ho posypte bylinkovou solí a pepřem - a pochutnáte si.
Jak udržet šťavnatost koláče po rozmrazení z mrazáku
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4573x
Koláče uložené v mrazničce nechte při rozmrazování ve fólii, zůstanou šťavnaté. Do mrazničky lze uložit i smetanový dort. Nechte ho v papírovém kartonu, ve kterém jste si ho koupili.
Jak využít skořápky od vajec - želatinové vejce se šunkou, kukuřicí, paprikou, bylinkami
Zveřejněno: úterý 18. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6098x
Vaječné skořápky nemusíte hned vyhazovat. Můžete si vyrobit želatinové vejce, do kterého můžete dát cokoliv dle své chuti - šunku, uvařenou kukuřici, různé bylinky, papriku apod. Vejce můžete podávat tak jak je to na obrázku. Návštěvu jistě uvedete v příjemný šok.
Číst dál: Jak využít skořápky od vajec - želatinové vejce se šunkou, kukuřicí, paprikou, bylinkami
Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
Zveřejněno: úterý 18. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8142x
Máte přesolené těstoviny a nevíte co s nimi? "Nařeďte" je různými dalšími neslanými potravinami a přesolená chuť se zjemní. Přidat můžete různou zeleninu na drobno nakrájenou (okurek, paprika, pórek), ale třeba i mozarellu. Vyhněte se ale slaným potravinám jako je třeba šunka, sýr apod.
Čím nahradit mouku při podsypávání těsta aby se nelepila na podložku
Zveřejněno: pondělí 17. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8988x
Při rozválení těsta ho dejte mezi dvě folie. Nebudete pak potřebovat mouku na podsyp, aby se vám těsto nelepilo na podklad.
Na co je možné použít sušená rajčata a jak je zakonzervovat?
Zveřejněno: pondělí 17. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7548x
Sušená rajčata můžete naložit do lepšího olivového oleje a přidat své oblíbené koření. Použití takto naložených sušených rajčat je super na pizzu. Buď domácí nebo i koupenou. Stačí poklást na naplněnou pizzu a dát péci. Nedávejte velké kusy sušených rajčat.
Čím je možné nahradit leštěnku, leštidlo do myčky na nádobí
Zveřejněno: pondělí 17. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10693x
Do otvoru na leštidlo myčky nádobí můžete nalít obyčejný ocet. Zbavíte se tak zašedlého povlaku, který je na skleněných předmětech umístěných v myčce a také na náčiní.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Karotka se zázvorem a limetkou - recept, postup, návod
- Zázvorové bonbóny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Cibulový sirup - recept, postup, návod
- Zázvorový čaj, zázvorový obklad - recept, postup, návod
- Zázvorová limonáda, zázvorový sirup - recept, postup
- Jak udělat pěnu z mléka v kávě bez šlehače a kávovaru
- Hořké jáhle - jak zabránit zhořknutí jáhlí
- Jak zabránit připálení obilovin, luštěnin při vaření v hrnci
- Jak vyčistit talíř od zaschlých meruňkových skvrn snadno a rychle
- Jak vyčistit lis na česnek snadno a rychle
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)