Potraviny a vaření
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
Zveřejněno: pondělí 24. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5622x
Chcete-li dodat drobence na koláči jemně zkaramelizovanou příchuť, krátce před dopečením koláč posypte práškovým cukrem, dejte zpět do trouby a dopékejte, až začne cukr karamelizovat.
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9231x
Děláte koláč ze třeného těsta? Třený koláč je upečený tehdy, když se na špejli, kterou do něj píchnete, nezachytí žádné těsto. Piškotový koláč je propečený, když na něj jemně zatlačíte prstem a cítíte, že se pod dotykem poddá, ale nesálá z něho vlhkost.
Jak zabránit aby se tvarohový koláč rozlomil při přesouvání z plechu
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3238x
Nechcete-li, aby se hotový tvarohový koláč rozlomil, po přidání vajec těsto jen lehce propracujte.
Jak rychle a snadno nakrájet zelí
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10045x
Velké hlávky zelí nejprve nakrájejte na čtvrtky, pak z nich vyřízněte košťál a nakonec je pokrájejte třeba na kráječi chleba.
Frikadely z dýně s míchaným masem - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4597x
Smíchejte 200 g nastrouhané dýně, cibuli nakrájenou na kostičky, 400 g míchaného mletého masa a 30 g strouhaného parmazánu s jedním vejcem a trochou hladké mouky. Vzniklou směs ochuťte solí, pepřem, zformujte frikadely a opečte.
Číst dál: Frikadely z dýně s míchaným masem - recept, postup, návod k výrobě
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6311x
Když si připravujete hranolky (pomfrity) doma sami, fritujte je dvakrát, ale jenom krátce. Tak budou zvenku zlatohnědé a křupavé, ale uvnitř zůstanou pěkně měkké a šťavnaté. Velice aromatické budou, ofritujete-li je na oleji z podzemnice olejné.
Číst dál: Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
Jak odstranit jádra z granátového jablka
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5937x
Jádra z granátového jablka vám půjdou vyloupnout mnohem snáz, když jablko nejprve několikrát poválíte rukou po kuchyňském stole sem a tam.
Nádivka do telecího hrudí
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3358x
Nádivka do telecího hrudí, ale i do kuřete bude chutnější, když místo rohlíků použijete slané preclíky nebo tyčinky.
Jak upéct jedlé kaštany v troubě - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6119x
Jedlé kaštany na zaoblené straně do kříže nařízněte ostrým kuchyňským nožem a plochou stranou položte na plech na pečení. Troubu předehřejte na 220 °C, vložte do ní misku s vodou a plech s upravenými kaštany. Asi za 30 minut,
až začne slupka praskat, budou kaštany upečené.
Zapečený plátek játrového sýra - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4218x
Opečte na pánvi plátek játrového sýra. Potom ho obložte ananasem, na který dáte trochu kečupu a přidáte ještě kousek sýra. To vše ještě krátce zapečete v troubě.
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé
- Jak rychle nakrájet větší množství cibule
- Oslaďte rajskou polévku medem - pochutnáte si více
- Jak to udělat aby se palačinky netrhaly při smažení
- Jak to udělat aby tekutina z nápojového kartonu nevystříkla
- Jak ochránit teflonový povrch pánve při skladování pánví ve skříňce
- Čím je možné nahradit paličku na maso v kuchyni
- Jak vyčistit fritovací olej
- Jak vylepšit tvarohovou náplň do koláče
- Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)