Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Drobenka zkaramelizovaná v troubě

Chcete-li dodat drobence na koláči jemně zkaramelizovanou příchuť, krátce před dopečením koláč posypte práškovým cukrem, dejte zpět do trouby a dopékejte, až začne cukr karamelizovat.

Jak poznat jestli je třený koláč už upečený

Děláte koláč ze třeného těsta? Třený koláč je upečený tehdy, když se na špejli, kterou do něj píchnete, nezachytí žádné těsto. Piškotový koláč je propečený, když na něj jemně zatlačíte prstem a cítíte, že se pod dotykem poddá, ale nesálá z něho vlhkost.

Jak zabránit aby se tvarohový koláč rozlomil při přesouvání z plechu

Nechcete-li, aby se hotový tvarohový koláč rozlomil, po přidání vajec těsto jen lehce propracujte.

Jak rychle a snadno nakrájet zelí

Velké hlávky zelí nejprve nakrájejte na čtvrtky, pak z nich vyřízněte košťál a nakonec je pokrájejte třeba na kráječi chleba.

Frikadely z dýně s míchaným masem - recept, postup, návod k výrobě

Smíchejte 200 g nastrouhané dýně, cibuli nakrájenou na kostičky, 400 g míchaného mletého masa a 30 g strouhaného parmazánu s jedním vejcem a trochou hladké mouky. Vzniklou směs ochuťte solí, pepřem, zformujte frikadely a opečte.

Číst dál: Frikadely z dýně s míchaným masem - recept, postup, návod k výrobě

Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté

Když si připravujete hranolky (pomfrity) doma sami, fritujte je dvakrát, ale jenom krátce. Tak budou zvenku zlatohnědé a křupavé, ale uvnitř zůstanou pěkně měkké a šťavnaté. Velice aromatické budou, ofritujete-li je na oleji z podzemnice olejné.

Číst dál: Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté

Jak odstranit jádra z granátového jablka

Jádra z granátového jablka vám půjdou vyloupnout mnohem snáz, když jablko nejprve několikrát poválíte rukou po kuchyňském stole sem a tam.

Nádivka do telecího hrudí

Nádivka do telecího hrudí, ale i do kuřete bude chutnější, když místo rohlíků použijete slané preclíky nebo tyčinky.

Jak upéct jedlé kaštany v troubě - recept, postup, návod

Jedlé kaštany na zaoblené straně do kříže nařízněte ostrým kuchyňským nožem a plochou stranou položte na plech na pečení. Troubu předehřejte na 220 °C, vložte do ní misku s vodou a plech s upravenými kaštany. Asi za 30 minut, 
až začne slupka praskat, budou kaštany upečené.

Zapečený plátek játrového sýra - recept, postup, návod k výrobě

Opečte na pánvi plátek játrového sýra. Potom ho obložte ananasem, na který dáte trochu kečupu a přidáte ještě kousek sýra. To vše ještě krátce zapečete v troubě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny