► Jak zvýraznit aroma umleté kávy (sůl)
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2226x
K umleté kávě přidejte špetku soli - zlepší se její aroma.
► Borůvkový koktejl s chia semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2040x
Borůvkový koktejl s chia semínky - příprava: Borůvky dejte do mixéru, přidejte chia semínka, jogurt, mléko a vše dobře rozmixujte. Hotový koktejl nalijte do sklenic a ozdobte lístky máty nebo meduňky.
Poctivý grog jako pro námořníky - postup, příprava
Zveřejněno: čtvrtek 18. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1978x
Poctivý grog jako pro námořníky: Pokud chcete vyzkoušet tradiční grog námořníků, pak do 2 dcl studené vody dejte hřebíček, skořici a citronovou šťávu a vše přiveďte k varu. Chvíli povařte, sceďte, nalijte do sklenice a přidejte rum. Oslaďte cukrem dle chuti.
Domácí pečený čaj - postup, příprava
Zveřejněno: čtvrtek 18. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2271x
Domácí pečený čaj: Libovolné ovoce omyjte, nakrájejte na kousky, přidejte koření (hřebíček, skořice, badyán), promíchejte, rozložte na plech a pečte 10 minut v troubě. Přidejte cukr a dle chuti lze přilít rum. Pečte dalších cca 20 minut, dokud ovoce nepustí šťávu. Poté vše rozdělte do skleniček, obraťte dnem vzhůru, sterilujte.
Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1928x
Jahodová limonáda - příprava: Čerstvé jahody omyjte, nakrájejte na malé kostičky, dejte do misky, posypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou zakryjte a dejte asi na 1 hodinu do ledničky. Občas je promíchejte vařečkou. Pak je dejte do džbánu a dolijte sodovkou nebo vodou. Přidejte led a podávejte.
Číst dál: Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1978x
Melounová limonáda - příprava: 1/2 šálku vody spolu s cukrem přiveďte k varu a nechte cukr rozpustit. Pak do cukrového rozvaru vmíchejte 3 šálky studené vody a citronovou šťávu a nechte vychladnout. Kostky melounu nasypte do nádoby mixéru a rozmixujte dohladka, pyré přepasírujte přes jemné sítko.
Číst dál: Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1936x
Malinová limonáda - příprava: Maliny vložte do mixéru a vyrobte z nich tekuté pyré. Dejte do džbánu a přilijte sodovku. V trošce teplé vody rozmíchejte cukr a přidejte do limonády. Na závěr do džbánku přidejte šťávu z 1/2 citronu. Podávejte ledově vychlazené nebo s ledem.
Číst dál: Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Okurková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1843x
Okurková limonáda - příprava: Okurku oloupejte, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Do jedné čtvrtiny naplňte sklenici okurkovým pyré, přijdete citronovou šťávu, třtinový cukr a 3 lístky máty, které před tím promněte v ruce, aby pustily aroma. Zalijte ledově vychlazenou sodovkou, nebo ještě přidejte led.
Číst dál: Okurková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zázvorová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1823x
Zázvorová limonáda - příprava: Čerstvý zázvor nastrouhejte a zalijte 250 ml horké vody. Nechte alespoň 15 minut vyluhovat. Poté nápoj sceďte a nechte vychladnout. Přilijte ledově chlazenou sodovku a podle chuti ochuťte citronovou šťávou a třtinovým cukrem. Na závěr vhoďte pár kostek ledu a nalijte do sklenic.
Číst dál: Zázvorová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3059x
Mandarinková limonáda - příprava: Z mandarinek a citronů vylisujte šťávu. Do 0,5 l vody dobře vmíchejte obě šťávy s cukrem. Přilijte sodovku (čistou perlivou vodu) a lehce promíchejte. Nechte vychladit. Podávejte s ledem a plátkem mandarinky.
Číst dál: Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jahodové frappé - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Domácí ovocný čaj - recept, příprava, složení
- ► Osvěžující letní bylinkový čaj z listů rakytníku a máty - recept, příprava
- ► Sirup z okvětních lístků růže, růžový sirup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, složení
- Malinová šťáva s jablky bez cukru - příprava
- Mátový sirup - příprava
- Mátový nápoj - příprava
- Heřmánkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Medová limonáda s lipovým květem - příprava
- ► Bezový, bezinkový sirup z plodů černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Angreštová šťáva - recept
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový sirup - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Broskvový džus - recept
-
Broskvový likér - recept
-
Brusinková vodka - jak připravit, udělat
-
Brusinkový likér - recept
-
Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (krystalový cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (papírový ubrousek)
-
Čím nahradit papírové filtry do kávovaru
-
Čím nahradit vaječný likér v kávě bombardino
-
Čím osladit čaj či kávu bez použití cukru (skořice)
-
Domácí griotka - jak připravit, udělat
-
Domácí malinovka - recept
-
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
-
Domácí pečený čaj - postup, příprava
-
Heřmánkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
-
Hruškový likér - recept
-
Hruškový sirup - recept
-
Jablečný likér - recept
-
Jablečný likér z jablečné šťávy - recept
-
Jablečný sirup - jak připravit, udělat
-
Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jahodový sirup s brusinkami - recept
-
Jak by mělo vypadat správné espresso
-
Jak dlouho louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak dlouho, jakou dobu louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady
-
Jak připravit netradiční punč - postup
-
Jak správně dávkovat čaj - rady, doporučení
-
Jak správně našlehat mléko do kávy
-
Jak správně otevírat sekt, šampaňské a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak udělat pěnu z mléka v kávě bez šlehače a kávovaru
-
Jak vybrat víno
-
Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao)
-
Jak vylepšit kostky ledu - postup, návod
-
Jak využít vaječnou skořápku, vaječné skořápky (hořká káva, slimáci, vlhkost zeminy květináče)
-
Jak zabránit ohřátí vína při držení sklenice v ruce
-
Jak zabránit přetékání kávy přes filtr překapávače
-
Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
-
Jaké jsou pozitivní účinky pití kávy a čaje - rady
-
Jaké množství, kolik litrů léčivé, minerální vody je vhodné vypít za den a za jak dlouho, po jaké době vyměnit jeden druh za jiný - tipy, rady, doporučení
-
Jakou teplotu má mít při podávání víno, šampaňské, likéry a do jakých sklenic je nalévat - tipy, rady, doporučení
-
Jaký druh vína, jaké víno zvolit k určitému druhu sýrů - rady, doporučení
-
Jaký druh vody je vhodný pro každodenní pití, nač si při nákupu vody dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jeřabinová vodka - recept
-
Jeřabinový likér - jak připravit, udělat
-
Jeřabinový likér - recept
-
Kalinový likér - recept
-
Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)
-
Kdoulový likér - recept
-
Kdy, v jakém pořadí pít při jídle víno, pivo, destiláty nebo likéry - rady, doporučení
-
Klady a zápory při pití minerálních vod
-
Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
-
Kopřivový sirup s citronem - recept
-
Kvašená malinovka - recept
-
Lesní sirup nejen proti kašli - jak vyrobit, udělat
-
Likér z ořechových jader - recept
-
Limetkový sirup s levandulí - jak připravit, udělat
-
Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Malinová šťáva s jablky bez cukru - příprava
-
Malinová šťáva s octem - recept
-
Malinová šťáva, malinovka - recept
-
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Malinový likér - recept
-
Malinový sirup bez cukru - recept
-
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Mátová šťáva - recept
-
Mátový long drink - recept
-
Mátový nápoj - recept
-
Mátový nápoj - příprava
-
Mátový sirup - příprava
-
Medová limonáda s lipovým květem - příprava
-
Meduňková bowle pro dobrou náladu, uvolnění - jak připravit, udělat (meduňka, cukr, voda, jablečný ocet, pomeranč)
-
Meduňková pálenka - recept
-
Meduňková šťáva - recept
-
Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat
-
Meduňkový sirup - recept
-
Meduňkový sirup do čaje - recept
-
Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Meruňková šťáva - jak připravit, udělat
-
Meruňkový džus - recept
-
Meruňkový likér - recept
-
Nápoj s medem na zahřátí - jak udělat, připravit (med, voda, líh)
-
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)