Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (krystalový cukr)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3060x
Chcete-li vypudit bublinky z perlivé vody, nasypejte do ní trochu krystalového cukru.
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (papírový ubrousek)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2633x
Chcete-li vypudit bublinky z perlivé vody, ponořte do ní na chvilku kousek papírového ubrousku.
Likér z ořechových jader - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2855x
Likér z ořechových jader posilňuje žaludek. 1 kg čerstvých ořechů nasekáme a nasypeme do sklenice s širokým hrdlem. Přilijeme 1 l vinného lihu, sklenici uzavřeme a postavíme na 4 týdny na slunce. Denně protřepáváme! Po 4 týdnech ořechy vyjmeme a přidáme 1 lžičku hřebíčku, 1 lžičku mleté skořice a kůru z chemicky neošetřeného pomeranče.
Ořechová pálenka pro lepší trávení - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2834x
Ořechovou pálenku podáváme před jídlem nebo po jídle, léčí žaludek. Pokud máme rádi intenzivní chuť, přidáme k deseti nezralým vlašským ořechům (natrhaným od poloviny do konce června) rozdrcenou zázvorovou hlízu, několik hřebíčků, badyán a trochu kmínu, přelijeme 1 l dobré ovocné nebo obilné pálenky a necháme odstát až sedm týdnů na teplém místě.
Pálenka z bobulí, bobulového ovoce - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2206x
Pálenka z bobulí je letním potěšením, které je i zdravé. 1/2 kg bobulí (bezu, malin, rybízu atd.) dáme do láhve se 4 lžícemi cukru, přelijeme 1/2 l ovocné pálenky a necháme čtyři týdny odstát. Poté pálenku scedíme a přelijeme do hezké láhve. Pálenka pak musí ještě minimálně čtyři týdny stát, než bude připravená k pití.
Meduňková pálenka - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2840x
Meduňkovou pálenku přidáváme do čaje jako nápoj na zlepšení zdraví. Do skleněné nádoby dáme 250 g (nebo větší množství) sušených meduňkových lístků a strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu, 1 lžičku strouhaného kořene anděliky a několik hřebíčků. Poté směs přelijeme 1 l vodky a necháme alespoň 14 dní louhovat na světlém místě.
Mátový long drink - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2397x
Mátový long drink je osvěžující a vzácná lahůdka. 1 hrst čerstvých mátových lístků dáme do sklenice se širokým hrdlem a přelijeme 1/2 l čistého alkoholu. Necháme louhovat asi deset dní. Poté smícháme 3/4 l vody s 1/4 kg cukru, zahřejeme a necháme chvíli pomalu vařit. Vychladlý cukrový sirup promícháme s alkoholem.
Malinový likér - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2720x
Malinový likér má lahodnou chuť. 1 l šťávy z čerstvě vylisovaných malin smícháme s 1/2 kg cukru, malou tyčinkou skořice, 2 hřebíčky a 2 l dobrého koňaku a postavíme na slunné místo. Necháme odstát přibližně týden, poté tekutinu přefiltrujeme přes látku a nalijeme do hezkých skleněných lahví. Před použitím by měl likér alespoň 3 měsíce stát.
Kdoulový likér - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4443x
Kdoulový likér můžeme pít už po roce, ale lépe chutná, skladuje-li se několik let. 1 kg kdoulí otřeme utěrkou, odstraníme jádřince a nasekáme nadrobno. Vložíme do sklenice s širokým hrdlem společně s 1 lžičkou mleté skořice, šťávou z 1 citronu a 4 nasekanými hořkými mandlemi (případně i s několika šípky). Přidáme 1 l čistého vinného lihu a postavíme na 6 týdnů na teplé místo, kam svítí slunce.
Kalinový likér - recept
Zveřejněno: čtvrtek 23. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2303x
Jedna sklenka kalinového likéru po jídle pomáhá při srdečních chorobách. Ze 1/4 kg kalinových bobulí vylisujeme šťávu. To uděláme tak, že je rozdrtíme v mixéru a propasírujeme přes síto. Ke šťávě přidáme další 1/4 kg kalinových bobulí, 1 tyčinku skořice, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk, nalijeme do láhve a přelijeme 0,7 l vinné nebo ovocné pálenky.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jeřabinový likér - recept
- Jeřabinová vodka - recept
- Jablečný likér z jablečné šťávy - recept
- Jablečný likér - recept
- Bezová whisky - recept
- Meduňková bowle pro dobrou náladu, uvolnění - jak připravit, udělat (meduňka, cukr, voda, jablečný ocet, pomeranč)
- Meduňkový sirup - recept
- Meduňková šťáva - recept
- Mátový nápoj - recept
- Mátová šťáva - recept
Další rady v kategorii
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Angreštová šťáva - recept
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový sirup - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Broskvový džus - recept
-
Broskvový likér - recept
-
Brusinková vodka - jak připravit, udělat
-
Brusinkový likér - recept
-
Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (krystalový cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (papírový ubrousek)
-
Čím nahradit papírové filtry do kávovaru
-
Čím nahradit vaječný likér v kávě bombardino
-
Čím osladit čaj či kávu bez použití cukru (skořice)
-
Domácí griotka - jak připravit, udělat
-
Domácí malinovka - recept
-
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
-
Domácí pečený čaj - postup, příprava
-
Heřmánkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
-
Hruškový likér - recept
-
Hruškový sirup - recept
-
Jablečný likér - recept
-
Jablečný likér z jablečné šťávy - recept
-
Jablečný sirup - jak připravit, udělat
-
Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jahodový sirup s brusinkami - recept
-
Jak by mělo vypadat správné espresso
-
Jak dlouho louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak dlouho, jakou dobu louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady
-
Jak připravit netradiční punč - postup
-
Jak správně dávkovat čaj - rady, doporučení
-
Jak správně našlehat mléko do kávy
-
Jak správně otevírat sekt, šampaňské a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak udělat pěnu z mléka v kávě bez šlehače a kávovaru
-
Jak vybrat víno
-
Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao)
-
Jak vylepšit kostky ledu - postup, návod
-
Jak využít vaječnou skořápku, vaječné skořápky (hořká káva, slimáci, vlhkost zeminy květináče)
-
Jak zabránit ohřátí vína při držení sklenice v ruce
-
Jak zabránit přetékání kávy přes filtr překapávače
-
Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
-
Jaké jsou pozitivní účinky pití kávy a čaje - rady
-
Jaké množství, kolik litrů léčivé, minerální vody je vhodné vypít za den a za jak dlouho, po jaké době vyměnit jeden druh za jiný - tipy, rady, doporučení
-
Jakou teplotu má mít při podávání víno, šampaňské, likéry a do jakých sklenic je nalévat - tipy, rady, doporučení
-
Jaký druh vína, jaké víno zvolit k určitému druhu sýrů - rady, doporučení
-
Jaký druh vody je vhodný pro každodenní pití, nač si při nákupu vody dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jeřabinová vodka - recept
-
Jeřabinový likér - jak připravit, udělat
-
Jeřabinový likér - recept
-
Kalinový likér - recept
-
Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)
-
Kdoulový likér - recept
-
Kdy, v jakém pořadí pít při jídle víno, pivo, destiláty nebo likéry - rady, doporučení
-
Klady a zápory při pití minerálních vod
-
Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
-
Kopřivový sirup s citronem - recept
-
Kvašená malinovka - recept
-
Lesní sirup nejen proti kašli - jak vyrobit, udělat
-
Likér z ořechových jader - recept
-
Limetkový sirup s levandulí - jak připravit, udělat
-
Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Malinová šťáva s jablky bez cukru - příprava
-
Malinová šťáva s octem - recept
-
Malinová šťáva, malinovka - recept
-
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Malinový likér - recept
-
Malinový sirup bez cukru - recept
-
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Mátová šťáva - recept
-
Mátový long drink - recept
-
Mátový nápoj - recept
-
Mátový nápoj - příprava
-
Mátový sirup - příprava
-
Medová limonáda s lipovým květem - příprava
-
Meduňková bowle pro dobrou náladu, uvolnění - jak připravit, udělat (meduňka, cukr, voda, jablečný ocet, pomeranč)
-
Meduňková pálenka - recept
-
Meduňková šťáva - recept
-
Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat
-
Meduňkový sirup - recept
-
Meduňkový sirup do čaje - recept
-
Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Meruňková šťáva - jak připravit, udělat
-
Meruňkový džus - recept
-
Meruňkový likér - recept
-
Nápoj s medem na zahřátí - jak udělat, připravit (med, voda, líh)
-
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)