Ovoce, povidla, zavařeniny
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3374x
Borůvkový džem s jablky - příprava: Borůvky přebereme, propláchneme a necháme okapat. Jestliže jsou přezrálé a pouštějí šťávu, jen je lehce opláchneme a nenecháme okapat. Borůvky rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3150x
Borůvková marmeláda - příprava: Borůvky přebereme, opereme, necháme okapat a vložíme ho hrnce. Jestliže jsou plody přezrálé a pouštějí šťávu, stačí je jen krátce propláchnout a nenechají se okapat. Borůvky rozmačkáme vidličkou
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3350x
Bezinkový rosol - příprava: Bezinky důkladně opereme, necháme okapat a vidličkou nebo rukou otrháme od stopek. Nezralé bobule vyhodíme. V hrnci vylouhujeme ovoce. Citrony vymačkáme a smícháme s bezinkovou šťávou. Odměříme
Číst dál: Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
Marmeláda z bezinek a jablek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2130x
Marmeláda z bezinek a jablek - příprava: Bezinky opereme, necháme okapat, otrháme od stopek a vložíme do hrnce. Jablka omyjeme, necháme okapat, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Dužninu nakrájíme nadrobno a přidáme
Číst dál: Marmeláda z bezinek a jablek - jak připravit, udělat
Pomazánka z banánů a malin bez vaření - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1614x
Pomazánka z banánů a malin - příprava: Banány nakrájíme na malé kousky a vložíme do nádoby. Polovinu malin rozmačkáme lisem na brambory a přidáme k nakrájeným banánům. Zbylé maliny nahrubo rozmačkáme vidličkou a
Číst dál: Pomazánka z banánů a malin bez vaření - jak připravit, udělat
Marmeláda z banánů a pomerančů - jak přípravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2240x
Marmeláda z banánů a pomerančů - příprava: Banány zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Pomeranče omyjeme. Tři pomeranče rozpůlíme, vybereme dužninu bez tenké průsvitné kůžičky, oddělující dílky, nakrájíme na malé kousky a
Číst dál: Marmeláda z banánů a pomerančů - jak přípravit, udělat
Marmeláda z banánů a kiwi - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2390x
Marmeláda z banánů a kiwi - příprava: Banány nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Kiwi oloupeme, odstraníme stopku, bílý střed a nakrájíme na malé kousky a přidáme k banánům. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k ovoci.
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3323x
Angreštový rosol - příprava: Angrešt opereme, odstraníme stopky a okvětí a dáme do hrnce. Vanilkové lusky nařízneme, vnitřek vyjmeme a přidáme k angreštu. Přilijeme víno. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3319x
Angreštový džem s letním ovocem - příprava: Všechno ovoce omyjeme, necháme okapat a očistíme. Angrešt a červený rybíz rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Černý rybíz rozmačkáme a přidáme do hrnce. Směs ovoce zvážíme.
Číst dál: Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3415x
Angreštový džem s banány - příprava: Angrešt opereme a očistíme. Nahrubo rozmačkáme a vložíme do hrnce. Banány nakrájíme na kolečka a zamícháme do angreštu. Do směsi přimícháme citronovou šťávu. Ovocnou směs odvážíme.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
- Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun
- Bezinkový džem - jak připravit, udělat
- Sušené švestky - jak zvýraznit vůni a chuť (čaj)
- Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
- Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
- Jak, čím zvýraznit chuť sušeného ovoce - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
- Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod
- Jak získat z pomeranče co nejvíce šťávy - postup, návod
- Bezinková marmeláda - recept, postup
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept