Ovoce, povidla, zavařeniny
Rynglová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4608x
Rynglová marmeláda - příprava: Ryngle opereme, necháme okapat a zbavíme pecek. Dužninu rozmělníme v mixéru nebo nakrájíme na hodně malé kousky. Ovoce vložíme do hrnce a smícháme s želírovacím cukrem. Přidáme skořici.
Rosol z červeného a černého rybízu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2125x
Rosol z červeného a černého rybízu - příprava: Obojí rybíz krátce propláchneme, necháme okapat, přebereme, pomocí vidličky nebo rukou otrháme od třapin a dáme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme, až rybíz změkne. Obsah hrnce
Číst dál: Rosol z červeného a černého rybízu - jak připravit, udělat
Rybízový rosol - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2162x
Rybízový rosol - příprava: Rybíz opereme, necháme okapat, přebereme, pomocí vidličky nebo rukou otrháme od třapin a dáme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme, až popraská. Obsah hrnce nalijeme na utěrku a necháme překapat tak, že
Rybízový džem s malinami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2003x
Rybízový džem s malinami - příprava: Rybíz opereme, necháme okapat, přebereme a za pomoci vidličky nebo rukou otrháme od třapin. Maliny propláchneme, necháme okapat a přebereme. Všechno ovoce bud' rozmělníme v mixéru,
Uzavření zavařovacích sklenic bez použití víčka - jak to udělat, co použít (pergamenový papír, rum, celofán)
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2130x
Kdo chce marmelády aj. plnit do otevřených skleniček bez víček, musí na horký obsah položit kolečko pergamenového papíru, namočeného v rumu. Přes něj pak přijde celofán.
Reveňový, rebarborový džem s malinami - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1862x
Reveňový džem s malinami - příprava: Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm a dáme do hrnce. Maliny opereme, necháme okapat, přebereme, nahrubo rozmačkáme a přidáme k reveni. Citron vymačkáme a
Číst dál: Reveňový, rebarborový džem s malinami - jak udělat, připravit
Reveňový, rebarborový džem s jahodami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1706x
Reveňový džem s jahodami - příprava: Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm a dáme do hrnce. Jahody opereme, necháme okapat, očistíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k reveni. Ovoce zvážíme. V
Číst dál: Reveňový, rebarborový džem s jahodami - jak připravit, udělat
Pomerančová marmeláda po anglicku - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2043x
Pomerančová marmeláda po anglicku - příprava: Citrusové plody umyjeme v horké vodě a osušíme. Plody rozpůlíme. Jádra odstraníme a v šálku zalijeme vodou. Všechny plody i s kůrou nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy a
Číst dál: Pomerančová marmeláda po anglicku - jak připravit, udělat
Pomerančová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1838x
Pomerančová marmeláda - příprava: Pomeranče umyjeme v horké vodě a osušíme. Kůru ze dvou pomerančů seřízneme tak tence, aby na ní nezůstala bílá vnitřní vrstva. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké, asi 2 cm dlouhé proužky nebo
Pomerančový rosol s citrony - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2352x
Pomerančový rosol s citrony - příprava: Citrony a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odděleně vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu nalijeme do odměrky a doplníme pomerančovou do 1 litru. Citrusovou šťávu nalijeme do hrnce a
Číst dál: Pomerančový rosol s citrony - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Ostružinový rosol s jablky - jak připravit, udělat
- Ostružinový rosol - jak připravit, udělat
- Ostružinová marmeláda - jak připravit, udělat
- Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - jak připravit, udělat
- Mirabelkový džem s broskvemi - jak připravit, udělat
- Mirabelkový džem s jablky - jak připravit, udělat
- Mirabelková marmeláda - jak udělat, připravit
- Meruňková povidla - jak připravit, udělat
- Marmeláda ze sušených meruněk - jak připravit, udělat
- Meruňkový džem s mandlemi - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept