Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak nastrouhat citronovou kůru snadno a jednoduše - jak to udělat, co použít (rašple)

Získat citronovou kůru pomocí struhadla je celkem boj. Zkuste klasickou rašpli na dřevo - zubatým okrajem kůru snadno oškrábete, aniž byste porušili její strukturu.

Připálené mléko v hrnci - jak, čím odstranit (sůl)

Když se vám připálí mléko, nasypejte na dno hrnce sůl- připálenina povolí.

Mražení, zmrazování citronové šťávy - jak to udělat

Citronovou šťávu uchovávejte v létě v mrazničce v krabičkách z umělé hmoty na led. Šťávu vylisujte, proceďte a nalijte do dílků. Zmrazenou šťávu přidávejte pak do vody s cukrem, do omáček, krémů apod.

Mražení, zmrazování švestek, trnek - jak to udělat

Švestky, které nejdou od pecky (rané odrůdy) se ke zmrazování nehodí. Pravé švestky jsou velmi vhodné. Vyberte zralé pevné plody. Švestky operte, očistěte a odpeckujte. Dejte je předmrazit a pak nasypejte do sáčků. Vydrží 6 měsíců.

Číst dál: Mražení, zmrazování švestek, trnek - jak to udělat

Mražení, zmrazování rybízu - jak to udělat

Rybíz dobře operte a dejte okapat. Oberte a mrazte buď s cukrem, nebo bez něho. Dobře zmrazený rybíz vydrží v mrazničce až 10 měsíců. Rozmrazujte v původním obalu v chladničce nebo při pokojové teplotě, na koláč nasypejte rybíz zmrazený a rovnou pečte.

Mražení, zmrazování ovocné šťávy, šťávy z ovoce - jak to udělat

Ovocné šťávy zmrazujte čerstvě vymačkané v kostkách na výrobu ledu. Pak kostky sesypejte do sáčku a uložte na dobu až tří měsíců.

Mražení, zmrazování jedlých kaštanů - jak to udělat

Jedlé kaštany nařízněte, položte na plech a nechejte v horké troubě popraskat. Pak je sloupněte a po vychladnutí uložte v polyetylénových sáčcích do mrazničky.

Mražení, zmrazování ořechů - jak to udělat

Ořechy lískové a vlašské skladujte v mrazničce 4 měsíce. Vyloupaná jádra zabalte a uložte.

Mražení, zmrazování ostružin - jak to udělat

Ostružiny opatrně omyjte a nechejte dobře okapat. Zmrazujte je buď bez, nebo jen s malým přídavkem cukru. Skladujte až 6 měsíců, po rozmrazení jsou jako čerstvé.

Mražení, zmrazování malin - jak to udělat

Maliny neperte, zmrazte je s přídavkem cukru nebo bez něj. Vydrží až 6 měsíců. Rozmrazujte je v původním obalu v chladničce nebo při pokojové teplotě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny