Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak využít slupky z rajčat

Slupky z rajčat nevyhazujte, ale použijte je při vaření masové polévky, dodají jí pěknou barvu.

Připalování oleje při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (mrkev)

Kolečka mrkve přidaná do horkého oleje zabrání jeho připalování.

Olej při smažení neprská - jak to udělat, co použít (sůl)

Olej nebude při smažení prskat, když do něj vhodíte špetku soli.

Mletý mák více voní - jak to udělat, co použít (pánev)

Když mák před mletím nasucho opražíte na teflonové pánvi, bude mít intenzivnější aroma.

Kakaové těsto krásně tmavé - jak to udělat, co použít (mléko)

Kakao, které přidáváte do cukroví nebo moučníku, bude tmavší, když ho zalijete horkým mlékem.

Rajčata nedozrálá, zelená - jak nechat dozrát, dojít (noviny)

Nedozrálá rajčata zabalte do novin a uložte na tmavé místo - brzy dojdou.

Plastový zápach v nádobách - jak, čím odstranit (rajčatová šťáva)

Nepříjemný zápach z plastových nádob zlikviduje rajčatová šťáva.

Těsto pomalu kyne - jak, čím urychlit, pomoci (horká voda)

Kynutí těsta urychlíte tím, že nádobu s těstem ponoříte do horké vody.

Cínové, plechové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit (šťáva z brambor)

Cínové a plechové nádobí se dobře cídí šťávou ze syrových brambor.

Ušlehaný sníh šedý - jak zabránit, nač si dát pozor (hliník)

Vaječné bílky nikdy nešlehejte na sníh v hliníkové nádobě, získaly by šedivý odstín.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny