Potraviny a vaření
Rizoto, polenta slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (máslo)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6892x
Pokud jsou rizoto nebo polenta osolené příliš, lze to napravit přidáním kousku másla.
Polévka slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (brambor)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3226x
Pokud je polévka příliš slaná, může se nastavit vodou a přidat brambora. Několik plátků syrové brambory vstřebá přebytečnou sůl i z vývaru a pečeně.
Rolování, svinování pečícího papíru před pečením - jak, čím zabránit, narovnat
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2327x
Roluje se vám pečicí papír, když na něj chcete něco položit? Můžete ho namočit nebo ho zmačkejte do koule a pak ho opět bez problému rozprostřete.
Připalování mléka ke dnu hrnce při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (talířek)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3220x
Přichytává se vám mléko na dno, když ho vaříte? Vložte do kastrůlku obrácený talířek.
Připalování mléka ke dnu hrnce při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (voda)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2396x
Aby se mléko nepřichytávalo ke dnu hrnce, nalijte na dno hrnce trochu vody před tím, než ho postavíte na plotnu.
Vytékání pěny z hrnce při vaření rýže - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2701x
Vytéká vám z hrnce pěna, když se vaří rýže? Přidejte do vody lžíci oleje.
Páchnoucí, zapáchající prkénko na krájení - jak, čím odstranit, zbavit se zápachu (soda)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2644x
Pro odstranění nepříjemných zápachů z prkénka na krájení ho posypte sodou a nechte několik minut působit a pak ho umyjte.
Zápach při smažení pokrmů - jak, čím zabránit, předejít (jablko)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2397x
Jak se vyhnout nepříjemnému zápachu ze smažení, který nám může neblaze ovlivnit domácí vzduch? Osmahněte před začátkem tepelných úprav jídla polovinu jablka bez jádřince a určitě si všimnete toho rozdílu …
Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit zápachu (citron)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2760x
Kapusta a květák při vaření páchnou. Zápach však snadno odstraníte přidáním plátku citronu do vody.
Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit zápachu (chleba)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2171x
Kapusta a květák při vaření vydávajíí nepříjemný zápach, který snadno odstraníte přidáním kousku chleba do vody, v které je vaříme.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Hrnce mastné, zamaštěné - jak, čím zbavit mastnoty, umýt (voda z těstovin)
- Skladování, uchovávání piškotů - jak skladovat, aby nezvlhly (rýže)
- Rozkrojení, půlení dortu před plněním nádivkou - jak rozpůlit snadno a jednoduše (nit)
- Krájení horkých zákusků - jak nakrájet, aby se nerozpadly (horká voda)
- Droždí došlo, nemáme ho - jak, čím nahradit (soda, jogurt)
- Jak si vyrobit malé množství másla snadno a rychle (smetana, led)
- Máslo v lednici páchnoucí, načichlé nežádoucí vůní - jak, čím pomoci, odstranit zápach (soda)
- Skladování, uchovávání tvrdých sýrů - jak uchovat, skladovat (víno)
- Skladování, uchovávání tvrdých sýrů - jak uchovat, skladovat (ocet)
- Uchovávání, skladování tučných sýrů - jak skladovat, uchovávat (slaná voda, látka)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)