Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)

Ve sklenici z varného skla smícháme 1 lžíci domácího třešňového džemu s 1 lžící čerstvé citronové šťávy. Dolijeme vařící vodou, zamícháme a necháme 5 minut přikryté. Pijeme horké.

Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)

Sklenice šampaňského podaná před jídlem výborně působí na povzbuzení chuti, pomůže při nevolnosti v letadle.

Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)

Pokud nemáte odšťavňovač, můžete propíchnout skrz neskrz citron nebo pomeranč pletací jehlicí, přičemž dohlédněte, aby byly otvory naproti sobě, a pak je silou zmáčknete rukama. Z otvorů vyteče šťáva bez jadérek.

Více šťávy v citronech, pomerančích - jak to udělat, co použít (teplá voda)

Pomeranče a citrony budou šťavnatější, pokud je před vymačkáním necháte 2 minuty namočené v teplé vodě.

Uchovávání, skladování nakrájeného citronu v lednici - jak skladovat, uchovat (sklenice)

Krájený citron se dobře uchová několik dní na talířku, pokud ho chráníte obrácenou skleničkou.

Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)

Pro snadné odstranění slupky z mandlí a oříšků je na hodinu ponořte do vlažné vody.

Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát

Aby nezralé hroznové víno dozrálo, můžete hrozny pověsit na vzduch pomocí tyče umístěné na koze nebo silného provazu nataženého v garáži. Pokud se po nějaké době objeví stopy po okorání, stačí je ponořit do vlažné vody, takže získají zpět svůj objem a zase budou pěkné a čerstvé.

Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)

Čokoládové zákusky budou více provoněné, pokud přidáte k rozpuštěné čokoládě lžičku velmi silné kávy nebo lžičku likéru Amaretto.

Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)

Pokud se těstoviny během varu lepí, stačí přidat do vody lžíci oleje.

Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)

Abyste se vyhnuli tvorbě hrudek v těstech, stačí přidat špetku soli do mouky, než ji smícháte s vodou nebo mlékem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny