Potraviny a vaření
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
Zveřejněno: pátek 28. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2530x
Ve sklenici z varného skla smícháme 1 lžíci domácího třešňového džemu s 1 lžící čerstvé citronové šťávy. Dolijeme vařící vodou, zamícháme a necháme 5 minut přikryté. Pijeme horké.
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)
Zveřejněno: středa 26. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2902x
Sklenice šampaňského podaná před jídlem výborně působí na povzbuzení chuti, pomůže při nevolnosti v letadle.
Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2737x
Pokud nemáte odšťavňovač, můžete propíchnout skrz neskrz citron nebo pomeranč pletací jehlicí, přičemž dohlédněte, aby byly otvory naproti sobě, a pak je silou zmáčknete rukama. Z otvorů vyteče šťáva bez jadérek.
Více šťávy v citronech, pomerančích - jak to udělat, co použít (teplá voda)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1704x
Pomeranče a citrony budou šťavnatější, pokud je před vymačkáním necháte 2 minuty namočené v teplé vodě.
Uchovávání, skladování nakrájeného citronu v lednici - jak skladovat, uchovat (sklenice)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3098x
Krájený citron se dobře uchová několik dní na talířku, pokud ho chráníte obrácenou skleničkou.
Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3206x
Pro snadné odstranění slupky z mandlí a oříšků je na hodinu ponořte do vlažné vody.
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6263x
Aby nezralé hroznové víno dozrálo, můžete hrozny pověsit na vzduch pomocí tyče umístěné na koze nebo silného provazu nataženého v garáži. Pokud se po nějaké době objeví stopy po okorání, stačí je ponořit do vlažné vody, takže získají zpět svůj objem a zase budou pěkné a čerstvé.
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2610x
Čokoládové zákusky budou více provoněné, pokud přidáte k rozpuštěné čokoládě lžičku velmi silné kávy nebo lžičku likéru Amaretto.
Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3495x
Pokud se těstoviny během varu lepí, stačí přidat do vody lžíci oleje.
Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5803x
Abyste se vyhnuli tvorbě hrudek v těstech, stačí přidat špetku soli do mouky, než ji smícháte s vodou nebo mlékem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Obalování masa, ryb v mouce - jak obalit snadno a jednoduše (sáček)
- Sépie, kalamáry měkké - jak to udělat, co použít (pivo)
- Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)
- Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)
- Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
- Ryba připečená ke dnu nádoby - jak, čím zabránit, zamezit (citron)
- Zašpiněné ovoce, zelenina - jak mýt, umýt snadno a rychle (soda)
- Skladování, uchovávání kávy - jak skladovat, aby si uchovala vůni (lednice)
- Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
- Uchovávání sýrů v lednici - jak, čím zabránit napadení plísní (cukr)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)